Palangos plente užkardų nebeliko

Vairuotojams nebereikės kęsti nepatogumų, kuriuos sukėlė dėl rekonstrukcijos uždarytas Palangos plentas – kelininkai jį atvers trimis dienomis anksčiau nei buvo žadėta.

Eismas Palangos plentu bus atnaujintas šiandien nuo 10 val.

Automobiliai Klaipėdos–Liepojos kelio ruožu nuo 4 iki 12 km negalėjo važiuoti nuo kovo 2 d.

"Prašydami leisti uždaryti kelią Klaipėdos valdžiai pasižadėjome, kad jį vėl atidarysime po penkių savaičių. Jei būtume numatę ilgesnį remonto laiką, tuomet būtume privalėję už pusantro milijono litų įrengti apvažiavimą", – sakė Valstybinės automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius.

Todėl Palangos plentą rekonstruojančios bendrovės "Lemminkainen Lietuva" statybininkai dirbo dviem pamainomis ir savaitgaliais. Taip buvo suspėta svarbiausius rekonstrukcijos darbus padaryti per beveik 4,5 savaitės ir šiandien vėl atidaryti eismą.

Rekonstrukcijos metu, kai Palangos plentu drausta važiuoti automobiliams, buvo perkastas kelias ir pakeista po juo esanti pralaida.

Nors eismas Palangos plentu bus atidarytas, jo remonto darbai vyks ir toliau.

Numatoma iki rudens nutiesti papildomas dvi eismo juostas, kad Liepojos–Palangos kelias taptų keturių eismo juostų greitkeliu.

Klaipėdos–Liepojos kelio ruožo rekonstrukcijos metu taip pat bus pastatyta dviejų lygių Tauralaukio sankryža, o po ja įrengtas tunelis pėstiesiems, kad būtų galima patekti į kitą Palangos plento pusę.

Rekonstrukcijos darbų vertė sieks per 100 mln. litų.

Tikimasi, kad praplatinus Palangos plentą išnyks automobilių spūstys, kurios vairuotojus ypač kamavo vasarą.

Skaičiuojama, jog Klaipėdos–Liepojos keliu per parą pravažiuoja apie 11 tūkst. mašinų, o vasarą – iki 18 tūkst. Vasario ir kovo mėnesiais, kelininkų skaičiavimu, mašinų srautas yra mažiausias. Tokiu metu per parą pravažiuoja apie 7 tūkst. mašinų, iš kurių apie 800 – sunkiasvorės.


Šiame straipsnyje: palangos plentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių