Palangos prieigose kaukia bolidai

Šeštadienį, lygiai vidurdienį, Palangoje startavo „Aurum 1006 km lenktynės“, kurias nuo pat 2000 metų be pertraukų rengia viešoji įstaiga „Promo Events“.

Per du dešimtmečius didžiausios Baltijos šalyse maratoninės lenktynės tapo neatsiejama Lietuvos sporto ir kultūros dalimi, peržengusia respublikos ribas.

Nepaisydami kaitros, Palangos prieigose, paskelbus lenktynių startą, šalikelėse susibūrė šimtai lenktynių gerbėjų.

Dauguma jų – su šeimomis, mažais vaikais, pasiruošę netrumpam reginiui – kas pasistatę palapines nuo saulės, kas skėčius – stebėjo ratu dūzgiančius bolidus.

Po ilgai kausčiusio karantino, techninė komisija suteikė leidimą šių metų „Aurum 1006 km lenktynėse“ dalyvauti 41 komandai – bemaž trečdaliu daugiau nei pernai.

Žiūrovai iškart pastebėjo ir įdėmesnį žvilgsnį nukreipė į priešais starto liniją išrikiuotus tiek šiose lenktynėse, tiek apskritai Lietuvoje debiutuojančius „Mercedes AMG GT3“, „Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO“, „Ford Mustang“, „Ford Shelby GT 350“ ir kitus bolidus.

Prieš pat startą susisiekimo ministras Marius Skuodis ištarė Amerikos ir Europos lenktynių pradžios sakralinę frazę: „Ponai ir ponios, užveskite variklius!” ir po akimirkos trasos prieigas sudrebino galingų motorų gausmas.

Lenktynės prasidėjo, ir sportininkai sausoje, karštoje trasoje ėmė sukti ratus, o jų privalomas skaičius – 373, sudarančių visą „Aurum 1006 km lenktynių“ distanciją.

Tačiau kad lenktynės, nors ir vykstančios idealaus sukibimo trasoje, bus labai greitos, prognozuoti nedrįsta niekas.

Mat jau pirmuosiuose ratuose dėl smulkaus incidento trasoje buvo priverstas pasirodyti saugos automobilis, netrukus dūmų debesyje paskendo „Dynami:t Super sprint“ varžybų laimėtojų „Spark energy/Transbrieva“ raudonoji „Lada 2104 Powered by Mustang“, kurią iš trasos teko išgabenti evakuatoriumi. 

Ieškoti mechanikų globos garažuose buvo priversti ir „Efekt and Ignera by Dynmi:t Energy“ lenktynininkai, vairuojantys „Porsche GT3 Cup“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Gelda bolidas o viduje tupi susirietes proto invalidas

jei tie su savo netradicine orentacija

jei tie su savo netradicine orentacija portretas
tik per miesto centrus sugeba zigiuoti tai ir sitiems nusispjaut kad daugeliui zmoniu tai sukelia ju pasirodymai diskomforta.

kapsas

kapsas portretas
Na koks pusvailis sugalvojo tokias lenktynes organizuoti pajūryje kur ir taip trapi gamta, kur poilsiautojai ieško ramybės ir atgaivos, negi tik tam kad kelios poniutės pademstruotų savo silikonines krūtis, juk tam turime Kačerginės žiedą tai ten ir organizuokime.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių