Paplūdimiai pasitiko vasarą

Klaipėdos paplūdimiuose oficialiai prasidėjo vasara. Pajūryje jau budi gelbėtojai, naudojimui paruošta visa reikiama infrastruktūra. Šiemet Antrosios Melnragės ir Smiltynės paplūdimiams vėl suteikta Mėlynoji vėliava.

Iškelta Mėlynoji vėliava

Uostamiesčio paplūdimiuose penktadienį oficialiai atidarytas vasaros sezonas.

Šventės metu iškelta ir šiemet Antrosios Melnragės bei Smiltynės paplūdimiams vėl suteikta Mėlynoji vėliava, reiškianti, jog paplūdimiai atitinka aukštos kokybės standartus. Siekiant šio ženklo paplūdimiai turi atitikti keliasdešimt reikalavimų. Ji įteikta šventiškos ceremonijos metu.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, suteikiant Mėlynąją vėliavą vertinama vandens kokybė, turi budėti gelbėtojai, svarbus pritaikymas neįgaliesiems, tualetai, geriamas vanduo, atliekų rūšiavimas, ekologinis švietimas, švara ir pan.

Mėlynoji vėliava Antrosios Melnragės ir Smiltynės paplūdimiams suteikiama jau kelerius metus iš eilės. Šis ženklas kainuoja 10 tūkst. eurų.

Pasiruošė gerai

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad Mėlynosios vėliavos minėtuose paplūdimiuose yra akivaizdus įrodymas, kad nepaisant visokių nuogąstavimų, baimių ir įtarimų, infrastruktūra atitinka aukštus reikalavimus.

„Tai reiškia, kad tiek vanduo švarus, tiek visa infrastruktūra parengta, tiek ir gelbėtojai pradeda dirbti nustatytu laiku, nustatytomis valandomis ir nustatytose vietose. Infrastruktūros prasme, bent jau šiuose paplūdimiuose esame pasiruošę tikrai gerai“, – teigė V.Grubliauskas.

Miesto vadovas akcentavo praėjusį rudenį, žiemą ir pavasarį praūžusias audras, kurios smarkiai apgadino kopagūbrius, kai kuriuos pajūrio takus, tačiau iššūkius suvaldyti esą pavyko ir miestas yra pasirengęs priimti tiek poilsiauti prie jūros ketinančius klaipėdiečius, tiek Klaipėdos svečius.

Darbą pradėjo gelbėtojai

Oficialiai prasidėjus paplūdimių vasaros sezonui, penktadienį pajūryje pradėjo budėti gelbėtojai.

„Gelbėtojų pakanka, jie yra savo postuose. Visi Smiltynės ir Melnragės paplūdimių gelbėtojai pradėjo dirbti“, – situaciją apibendrino už uostamiesčio paplūdimių priežiūrą atsakingos biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Pajūryje naudojimui paruošta ir visa reikiama infrastruktūra. Jau pastatyti ir veikia geriamojo vandens fontanėliai.

Atšilus orams nemažai žmonių jau traukia prie jūros – netrūksta besideginančiųjų ar aktyviai leidžiančių laiką.

Penktadienį Baltijos jūros vandens temperatūra siekė apie 14 laipsnių, tad maudytis ryžosi ne ypač daug žmonių. Tačiau gelbėtojai prižiūri ir tvarką sausumoje, atlieka prevencines užduotis.

Šiemet per paplūdimio garsiakalbius be įprastos informacijos bus transliuojami ir patarimai bei elgesio reikalavimai susiję su situacija dėl koronaviruso grėsmės. Rekomendacijos bus iškabintos ir ant persirengimo kabinų.

„Sezoną pasitinkame geromis nuotaikomis – oras geras, viskas gražu. Tikimės, kad kai karantinas bus nutrauktas žmonės galės atsikvėpti ir ramiai bei maloniai ilsėtis prie jūros“, – teigė A.Siakki.

Svarbiausia – atsakomybė

Klaipėdos meras pastebėjo, kad šiemet pasitinkama išskirtinė vasara.

„Visi karantino laikotarpio ribojimai ir jų atlaisvinimas tik šiomis dienomis bei tik kitą savaitę numatoma karantino pabaiga, Klaipėdą įstato į tam tikras naujas vėžes, naujas gyvenimo aplinkybes“, – dėstė V.Grubliauskas.

Pabrėžiama, kad tai, kokia bus vasara, smarkiai priklausys ir nuo pačių gyventojų.

„Kiek būsime sveiki, atsparūs labiau priklauso ne nuo draudimų ar ribojimų, bet nuo asmeninės atsakomybės. Kokia bebūtų tobula infrastruktūra, gelbėjimas, medicininė pagalba, viešasis transportas, kiekvieno asmeninė atsakomybė yra svarbiausias dalykas. Ji padės vasarą praleisti ir rudenį pasitikti saugiai arba sulaukti vadinamosios antrosios bangos“, – akcentavo uostamiesčio meras.

Todėl V.Grubliauskas, kviesdamas ilsėtis ragino nepamiršti, kad virusas vis dar yra Lietuvoje ir Klaipėdoje bei nepamiršti įgūdžių, kuriuos suformavo karantinas



NAUJAUSI KOMENTARAI

poilsiautojai

poilsiautojai portretas
Kažkaip viskas sukasi apie Smiltynę ir Melnaragę o Karklės paplūdimiuose tegul velnias sprandą nusisuka.Manau,kad taip neteisinga.Vienodai prižiūrimi paplūdimiai turi būti visur. Ypač tai liečia infrastruktūrą. Juk poilsiautojai turi turėti galimybę ir nueiti į normalų tualetą ir nusiprausti. Tuo labiau ,kad kur kur o Karklėje tikrai tai įmanoma įrengti.Kodėl uždarėte vienintelę prie paplūdimio esančią kavinukę-labai buvo patogi poilsiautojams.

.

. portretas
kur kaukes?

x

x portretas
Patis sau susiteike
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių