Pereiti į pagrindinį turinį

Paramos prašo ir viešbučiai

2009-02-19 09:00
Paramos prašo ir viešbučiai
Paramos prašo ir viešbučiai / N.Jankausko nuotr.

Prislėgti finansinių sunkumų uostamiesčio viešbučių savininkai kreipėsi į miesto merą prašydami mažinti turto mokestį bei ieškoti būdų, kaip į pajūrį pritraukti kuo daugiau turistų.

Daugelis viešbučių atstovų pripažino, kad pastaruoju metu klientų sumažėjo kone perpus, todėl nebegalėdami išsilaikyti jie prašo šiek tiek paremti mažinant mokesčių naštą. Viešbučio "Klaipėda" valdybos narys Rimantas Jasiukėnas įsitikinęs, kad turto mokestis turėtų būti mažinamas atitinkamai tiek, kiek sumažėjo ir klientų.

Pasak jo, šiemet viešbutis planuoja 6 mln. litų apyvartą, tačiau nuo šios sumos 10 proc., tai yra 600 tūkst. litų, jie turės atiduoti savivaldybei turto mokesčio pavidalu.

"Kai nebežinome, kaip išgyventi, kasdien atleidinėjame darbuotojus ir stengiamės šiaip ne taip išsilaikyti, nerealu mokėti tokius mokesčius. Aš suprantu, kad savivaldybė į savo biudžetą turi surinkti suplanuotą sumą, tačiau iš ko jie besurinks, jei visi bankrutuosime. Būtų racionalu bent jau šiuo krizės laikotarpiu turto mokestį šiek tiek sumažinti", – kalbėjo R.Jasiukėnas.

Verslininkai nuogąstavo, kad pastaruoju metu turistams iš užsienio Klaipėda tapo nebepasiekiama – čia atvykti neįmanoma nei lėktuvu, nei traukiniu, todėl, anot jų, daugelis keliauninkų uostamiestį aplenkia. Kone 40 proc. Klaipėdą aplankančių poilsiautojų sudaro Vokietijos piliečiai, todėl buvo prašoma miesto savivaldybės prisidėti derantis su Vokietijos oro bendrovėmis dėl skrydžio Hamburgas-Palanga atnaujinimo.

Taip pat verslininkai įsitikinę, kad mieste trūksta pramogų bei įvairių kultūrinių renginių, ypač žiemos metu, todėl kultūros specialistams siūloma sugalvoti būdų, kaip į miestą pritraukti poilsiautojus ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais.

Viešbučių vadovai paragino miesto valdininkus greičiau baigti įgyvendinti jau seniai suplanuotus darbus, kurie galėtų tapti turistų traukos objektais – atnaujinti piliavietę, Vasaros estradą, rekonstruoti Muzikinį bei Dramos teatrus.

Nepakelia: vienas didžiausių viešbučių uostamiestyje "Klaipėda" šiemet planuoja kelių milijonų litų apyvartą, tačiau teigia, kad mokesčių našta būsianti per sunki.

Nerijaus Jankausko nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų