Pereiti į pagrindinį turinį

Parduotuvės juda lyg šachmatai

2009-02-21 09:00
Parduotuvės juda lyg šachmatai
Parduotuvės juda lyg šachmatai / Nerijaus Jankausko nuotr. Vilionės: išsikraustymo į kitas patalpas proga siūloma drabužių įsigyti pigiau.

Krizė tebešienauja parduotuves Klaipėdos centre. Kovą per porą savaičių čia jų užsidarys mažiausiai dar trys. Nedaugelis prekybininkų pasiryžę išsilaikyti patrauklioje miesto dalyje.

Indais, interjero aksesuarais, papuošalais prekiaujanti parduotuvė „Dorado“ Herkaus Manto gatvėje skaičiuoja paskutines dienas. Pirmadienį nuomininkai paskutinį kartą susitiks su patalpų šeimininkais dėl baigiamųjų formalumų sutvarkymo.

„Dorado“ ir kitų parduotuvių tinklus valdančios bendrovės „Lėvuo“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Šemberas neslėpė, kad atsisveikinti su jaukiomis erdvėmis Herkaus Manto gatvėje privertė pradėję blogėti pardavimai. „Situacija rinkoje yra tokia, kokia yra“, – apgailestavo V.Šemberas.

Visgi „Lėvuo“ stiprina pozicijas „Akropolyje“. Kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje šiame prekybos centre bendrovė planuoja atidaryti parduotuvę „Etam Lingerie“. „Taip pat yra minčių atidaryti ir parduotuvę „Esprit“, – atviravo V.Šemberas.

Maždaug po savaitės prekybos centre „Mega Plaza“ nebeliks parduotuvių „Monton“ ir „Baltman“. „Jos nėra uždaromos, o tiesiog perkeliamos į kitą vietą“, – pabrėžė minėtas parduotuves valdančios bendrovės „Baltika Lietuva“ direktorė Viktorija Krolytė.

„Monton“ ir „Baltman“ įsikurs „Herkaus galerijoje“ Herkaus Manto gatvėje – už kelių šimtų metrų nuo prekybos centro „Mega Plaza“. Tikslios atidarymo datos V.Krolytė neįvardijo, tačiau tvirtino, jog kalbama apie labai artimą ateitį. Pašnekovės teigimu, kitų erdvių nutarta ieškoti dėl noro atsinaujinti, turėti daugiau vietos ir galimybių demonstruoti prekes. Taip pat viliamasi, kad klientams apsipirkti „Herkaus galerijoje“ bus patogu, ten nestigs žmonių.

„Baltika Lietuva“ Klaipėdoje iš viso turi šešias parduotuves. V.Krolytė vylėsi, kad visos jos toliau gyvuos, tačiau pažymėjo: „Niekas šimtu procentų dabartinėje situacijoje turbūt nepasakytų, kad bus taip arba kitaip“.

Neseniai miesto centre duris užvėrė džinsų parduotuvė "Kaubojaus sapnas", jaunimo rūbų parduotuvė "Troll". Netrukus išsikelti į „Akropolį“ planuoja "Mango" bei "Aprangos galerija".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų