Iš pareigų pasitrauks dviejų mokyklų direktoriai

Klaipėdos švietimo įstaigose mažėja pensinio amžiaus vadovų. Prašymus atleisti iš pareigų šalių susitarimu pateikė uostamiesčio „Versmės“ progimnazijos ir Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos direktoriai.

Klaipėdos švietimo įstaigose mažėja pensinio amžiaus vadovų. Prašymus atleisti iš pareigų šalių susitarimu pateikė uostamiesčio „Versmės“ progimnazijos ir Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos direktoriai.

Trečiadienį jų prašymai buvo pristatyti miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetų nariams.

Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos direktorius Petras Montvydas prašymą nutraukti darbo sutartį nuo gruodžio 31 dienos pateikė rugsėjo 3-ąją. Švietimo įstaigai jis vadovauja nuo 1980 metų.

P.Montvydas prašo išmokėti jam šešių mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką ir piniginę kompensaciją už nepanaudotas atostogas.

Pirmoji siektų 9 tūkst. 284, o antrojo – 963 eurus, neatskaičius mokesčių.

Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos direktorius Romualdas Garuckas prašymą nutraukti darbo sutartį pateikė rugsėjo 7-ąją. Įstaigai jis vadovauja nuo 1991 metų.

R.Garuckas taip pat prašo sumokėti šešių mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką ir kompensacijas už nepanaudotas atostogas. Pirmoji siekia 10 tūkst. 289, antroji – 1 tūkst. 143 eurus.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė aiškino, kad šešių mėnesių išeitinė išmoka gali būti mokama, kai darbuotojo nepertraukiamasis stažas toje darbovietėje yra daugiau kaip 240 mėnesių tai yra 20 metų. P.Montvydas yra pradirbęs 35, o R.Garuckas – 24 metus.

J.Grigaitienė pasakojo, kad lėšos išeitinei išmokai išmokėti skiriamos iš valstybės biudžeto ir biudžetinės įstaigos darbo užmokesčiui skirtų asignavimų.

Švietimo ir mokslo ministerija apmoka didžiąją dalį išeitinės išmokos – du trečdalius. Savivaldybei lieka vienas trečdalis. Tai numatyta balandį ministro patvirtintoje tvarkoje.

Tokia praktika naudojama, kai švietimo įstaigos vadovas yra įgijęs teisę į senatvės pensiją ir darbo sutartis su šiuo darbuotoju nutraukiama šalių susitarimu.

Finansų ir ekonomikos komitetų nariai pritarė šiam sprendimo projektui. Jie domėjosi, kiek šiemet iš darbo išėjo pensinio amžiaus švietimo įstaigų vadovų.

Pasak J.Grigaitienės, tokių buvo jau šeši. Dar trys pateikė prašymus.

„Švietimo ir mokslo ministerijos dosnumas tikrai pasitvirtino“, – tvirtino vicemerė Judita Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Jo, gaila Kačinsko..

matas

matas portretas
Gaila, puikus vadovai bei geri zmones

Ei ei,

Ei ei, portretas
o kodel mariachotkės nepravalot?Ten jau visi pelėsiai seniai viską užmiršę,išprotėje ant mokiniu puola:DDDDDDDD))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių