Pareigūnų reidai – ir per šventes

Visą šventinį savaitgalį Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdys reidus neblaiviems vairuotojams ir kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti.

Anot Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, patikrinimai vyks nuo ryto iki vėlaus vakaro.

„Kasdien tam bus skiriami keturi–penki ekipažai, kurie vairuotojų patikrinimus rengs nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro, visoje Klaipėdos apskrityje. Priemonės bus rengiamos ne tik miestų ar rajonų centruose, bet ir atokesnėse apskrities vietovėse. Vairuotojų blaivumo kontrolę taip pat vykdys ir kitų Klaipėdos apskrities VPK struktūrinių padalinių pareigūnai“, – informavo A. Kažukauskienė.

Policija ragina būti supratingais, nevairuoti išgėrus ir neleisti to daryti savo pažįstamiems ar artimiesiems.

Pasinaudoti taksi ar pavežėjų paslaugomis tikrai būtų saugiau, tuo labiau, kad ir eismo sąlygos išlieka labai sudėtingos.

„Pasinaudoti taksi ar pavežėjų paslaugomis tikrai būtų saugiau, tuo labiau, kad ir eismo sąlygos išlieka labai sudėtingos“, – priminė Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė.

Pareigūnai taip pat įspėja, kad išvažiuojant iš namų, reikėtų pasirūpinti savo namų saugumu – patikrinti ar uždaryti visi langai, užrakintos duris, įjungti signalizaciją, jei tokia yra įrengta.

Informacijos apie planuojamas išvykas ar keliones neskelbti socialiniuose tinkluose.

Automobilių salonuose, net ir pastačius juos trumpam, nereikėtų palikti vertingų daiktų. Nakčiai automobilius patariama statyti saugomoje, vaizdo kameromis stebimoje ar bent jau gerai apšviestoje vietoje.

Jei per šventes ketinama naudoti pirotechnikos priemones, su jomis taip pat rekomenduojama elgtis labai atsargiai, paisyti gamintojų nurodymų, kad nenukentėtumėte patys, jūsų ar kitų asmenų turtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

edmundas

edmundas portretas
su sventemis,pareigunus

Joo

Joo portretas
Mielai pasinaudočiau Taksi paslaugomis tačiau kaime nei vieno taksi automobilio. Nori nenori teks iš vakarėlio vairuoti pačiam.

Tikrai

Tikrai portretas
tauta iš rytų ne tik prasigėrusi, bet ir išprotėjusi...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių