Pereiti į pagrindinį turinį

Parodoje – ir jurtos, ir vėjo jėgainės

2009-04-23 09:00
Pasiūla: ekspozicija po atviru dangumi vilioja įvairiais karkasiniais bei rąstiniais nameliais, pavėsinėmis.
Pasiūla: ekspozicija po atviru dangumi vilioja įvairiais karkasiniais bei rąstiniais nameliais, pavėsinėmis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Vakar uostamiestyje prasidėjusi tradicinė statybų verslo paroda nemažą dėmesį skirs ir šių dienų aktualijoms – būsto renovacijai, ekologiškai statybai bei atsinaujinantiems energijos šaltiniams.

Ledo arenoje bei jos prieigose – lauko ekspozicijoje – šįsyk savo gaminius bei paslaugas pristato 200 įmonių, kurių veikla susijusi su statybų pramone.

Parodą "Individuali statyba ir renovacija-2009" organizuojančios bendrovės "Expo Vakarai" atstovai pripažino, jog ekonominis sunkmetis kiek pakoregavo dalyvių kontingentą.

"Šiemet parodoje dalyvauja mažuma įmonių, kurios pristato pramoninę statybą, tad ir pats renginys labiau orientuotas į paprastą vartotoją, kuris statosi individualų namą", – esminę tendenciją įvardijo viena renginio kuratorių Vaida Žutautaitė-Medzelė.

Bendrovės "Expo Vakarai" vadybininkė pastebėjo, jog šiemete paroda ypač vangiai domėjosi nekilnojamojo turto projektų plėtotojai – šįsyk renginyje prisistato vos keletas tokių įmonių.

Nors ir įsikūrusi kiek mažesniame ekspoziciniame plote, paroda sutraukė nežymiai mažiau dalyvių nei praėjusiais metais – pernai joje dalyvavo 219 įvairių įmonių.

"Sausį užsiregistravusiųjų skaičius buvo mažesnis nei būdavo ankstesniais metais, tačiau abejonių, kad nesurinksime dalyvių ar paroda neįvyks, tikrai nebuvo. Darau prielaidą, kad įmonėms nėra lengva kvėpuoti, todėl jos nuogąstauja gerokai iš anksto priimti tam tikrus sprendimus. Bet kokiu atveju šiame ekonominio laikotarpio kontekste tokios parodos svarbios. Kur dar yra tokia vieta, kur galima sutikti tiesioginį savo produkto vartotoją? O atitinkamai parodos lankytojui – vienoje vietoje palyginti to paties gaminio ar paslaugos kokybę, kainą, technologines įmantrybes ir kita?" – retoriškai klausė bendrovės "Expo Vakarai" vadovas Saulius Savickis.

Specializuotame renginyje dalyvaujančios gamybinės, prekybinės ir paslaugas teikiančios įmonės atstovauja visoms su statybų pramone susijusioms tematinėms grupėms – pradedant statybinėmis medžiagomis ir baigiant gyvenamosios aplinkos apipavidalinimu.

Kaip pastebėjo V.Žutautaitė-Medzelė, gerokai išsiplėtusioje lauko ekspozicijoje, skirtingai nei ankstesniais metais, išdygo ištisas karkasinių, rąstinių namelių bei pavėsinių miestelis. Čia taip pat galima išvysti ir egzotiškesnių egzempliorių – iš veltinio sumeistrautą jurtą ar individualiems vartotojams skirtas vėjo jėgaines.

Parodos "Individuali statyba ir renovacija-2009" metu taip pat vyks seminarai bei konferencija aktualia šių dienų statybų rinkos ir renovacijos tema. Vakar prasidėjęs renginys baigsis šeštadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų