Paruošti paplūdimių laiku nespės

Uostamiesčio paplūdimių nebus spėta paruošti laiku. Jau dabar aišku, kad užtruks laiptų remontas ir takų klojimas. Pastarieji pirmiausia bus įrengti vietose, kur lankosi didžiausi žmonių srautai.


 

Uostamiesčio paplūdimių nebus spėta paruošti laiku. Jau dabar aišku, kad užtruks laiptų remontas ir takų klojimas. Pastarieji pirmiausia bus įrengti vietose, kur lankosi didžiausi žmonių srautai.

Paplūdimių paruošimas vasaros sezonui trečiadienį buvo aptartas miesto mero kabinete.

Takų, laiptų įrengimu ir kopagūbrio tvirtinimu Smiltynėje rūpinasi Kuršių nerijos nacionalinis parkas. Įstaigos vadovė Aušra Feser pasakojo, šiuos darbus ketinama pradėti nuo balandžio 1 dienos.

Mediena takams ir laiptams buvo paruošta per žiemą. Juos liko sumontuoti. Ši paslauga bus perkama. Tačiau, anot A.Feser, tam skirtos lėšos iš Aplinkos ministerijos dar nėra gautos.

Suremontuoti visiems takams ir laiptams reikėtų 55 tūkst. eurų.

A.Feser neslėpė, kad iki vasaros sezono pradžios, kuris Klaipėdoje oficialiai startuoja birželį, nebus spėta suremontuoti visų takų ir laiptų. Pirmiausia jie bus įrengti vietose, kur lankosi daugiausia žmonių.

„Darbo turime daug. Reikia suremontuoti ne tik anksčiau planuotus laiptus, bet ir dešimt tų, kuriuos suniokojo uraganas Feliksas. Pirmiausia atnaujinsime laiptus tose vietose, kur didžiausi žmonių srautai. Prioritetinės yra trys vietos“, – teigė vadovė.

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas atkreipė dėmesį, kad Smiltynės paplūdimiuose yra 22 laiptai. Jūra beveik visus juos nuplovė.

„Šiuos darbus reikia atlikti skubiau“, – teigė vadovas.

A.Feser teigė, kad likę laiptai bus suremontuoti per laiką. Žmonės bus įspėti ženklais, kad statiniais vaikščioti pavojinga.

Planuojama atlikti ir kopagūbrio tvirtinimo darbus. Smiltynėje žadama pakloti tris hektarus žabų.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose takų, laiptų, žabtvorių įrengimu rūpinasi savivaldybė. Šie darbai pavesti įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai“.

Uraganas Feliksas paplūdimiuose suniokojo ne tik laiptus, takus, bet ir kitą infrastruktūrą: dušines, vandens fontanėlius. Juos žadama atstatyti iki sezono.

„Lėšų uragano padariniams šalinti nebuvo skirta. Viską atstatinėjame iš lėšų, kurios buvo numatytos infrastruktūros gerinimui“, – tvirtino V.Urbonas.

Iš Klaipėdos miesto biudžeto Aplinkos apsaugos rėmimo programos laiptų, takų atstatymui, žabtvorių klojimui skirta 38 tūkst. eurų. Tokios pat sumos prašoma ir iš Aplinkos ministerijos. Šie pinigai dar nėra skirti. Tai miesto valdžios atstovams kelia nerimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fgh

fgh portretas
Kaip nespes? Maziau reikia loti, o daugiau dirbti ir vivka suspes!

na tai yra

na tai yra portretas
pirmasis realus ir tikrai konkretus mero darbas.

SĄJŪDIS 2

SĄJŪDIS 2 portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos ******************************************************************************************************************************************************** “Mes, pasirašiusieji, atsiribojame nuo tokio Lietuvos valdžios elgesio su Tauta ir valstybe.”
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių