Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio lietuvių žaidynėms Klaipėdoje – 5 mln. litų

2012-06-07 16:20
Pasaulio lietuvių žaidynėms Klaipėdoje – 5 mln. litų
Pasaulio lietuvių žaidynėms Klaipėdoje – 5 mln. litų / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdoje kitąmet vyks grandiozinės pasaulio lietuvių sporto žaidynės, kurios taps puikiu pretekstu sutvarkyti miesto sporto bazes.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai ketvirtadienį pritarė, jog tokios žaidynės Klaipėdoje kitąmet vyktų ir nurodė, kad pasiruošimo joms ir vykdymo programą valdininkai parengtų iki spalio 1-osios.

„Šios žaidynės yra jau devintosios. Jos visąlaik vykdavo Vilniuje, tačiau, matyt, sostinė išsisėmė, tad galimybė surengti šį renginį patikėta Klaipėdai“, - teigė laikinai Sporto ir kūno kultūros vedėjo pareigas einantis Ignas Pocius.

Žaidynėse dalyvaus neprofesionalūs sportininkai, kurie varžysis 23 sporto šakose. Prognozuojama, jog į Klaipėdą gali atvykti per pusantro tūkstančio pasaulio lietuvių.

Tačiau politikams labiausiai rūpėjo, ar Klaipėda bus pasirengusi priimti svečius, nes sporto bazės nėra pačios geriausios būklės, o ir pinigų jas remontuoti ne visada pakanka.

„Kūno kultūros ir sporto departamentas pasižadėjo skirti 2 mln. litų. Už pusę šios sumos bus paklota dirbti žolė futbolo aikštyne, lankininkų bazės Smiltynėje dalinė rekonstrukcija, pagrindinių sporto bazių einamasis remontas, specifinės įrangos įsigijimas. Kitas milijonas litų bus išleistas sumokėti už dalyvių apgyvendinimą, maitinimą“, sumas ir kur jos bus panaudotos vardijo I.Pocius.

Tačiau jis pabrėžė, jog nemažai turės prisidėti ir miestas – reikia mažiausiai 3 mln. litų pabaigti centrinio stadiono rekonstrukcijos projektą.

„Šių žaidynių liekamoji vertė bus milžiniška, nes sporto bazės sulauks investicijų“, - tvirtino I.Pocius.

Kai kurie komiteto nariai suabejojo, ar verta centriniam stadionui skirti dar 3 mln. litų. „Naują stadioną turėsime anksčiausiai po 7-10 metų, todėl esantį reikia galiausiai suremontuoti, kad nebesidarytume gėdos. Neikime į krūmus, būkime drąsesni“, - nukirto komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų