Pasigrožėti švente – iš visos Lietuvos

Sekmadienį finišavęs Šviesų festivalis tebeaitrina klaipėdiečių jausmus – gyventojai žeria pagyras šventės organizatoriams, kurie pirmosiomis dienomis dar mėgino suskaičiuoti šventės dalyvius, vėliau numojo sakydami – tikėkimės, jog matė visa Lietuva.

Žadina italų dainos

Tikėtina, kad "Šimtmečių vartų" akcentus nors akies krašteliu pamatė kiekvienas lietuvis. Jei ne pačioje Teatro aikštėje, tai bent socialiniuose tinkluose ar per televiziją.

"Atrodė, jog į Klaipėdą suvažiavo visa Lietuva. Tris dienas žmonės skambino iš įvairiausių šalies kampelių, domėdamiesi, kaip atvykti, kokia programa. Nesitikėjome, jog festivalis taip išaugs. Nors jis organizuojamas tik ketvirtus metus", – tikino viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Skambučių būta iš Alytaus, Raseinių, Kėdainių. Į dienraščio "Klaipėda" redakciją net sekmadienį vakare skambinta iš Šiaulių, teiraujantis vienintelio klausimo – ar tądien dar bus galima pamatyti "Šimtmečių vartus".

Išvydę magišką šviesų ir muzikos šokį, šventės organizatoriams dėl renginio triukšmo atleido net senamiesčio gyventojai.

Pirmadienį ryte organizatorių sutikti žmonės tikino, jog ir kitais metais laukia Italijos kompanijos "Marianolight" konstrukcijos.

"Džiaugėsi, nes ankstyvą rytą juos žadina itališkos dainos, sklindančios iš Turgaus gatvės. Emocingieji italai ardydami konstrukcijas rytais dainuoja, garsiai šnekasi. Gyventojai sako pasijutę lyg Romoje", – juokėsi G.Giedraitytė.

Minioje – žinomi veidai

Keturias festivalio dienas Klaipėdos senamiestyje buvo galima išvysti ne vieną pop žvaigždę ar televizijų ekranuose šmėžuojančius žinomus veidus. Kartu su keturkoju augintiniu šventėje dalyvavo žinoma atlikėja Liepa Mondeikaitė.

Susižavėjimo švenčiančia Klaipėda nestokojo ir Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas, renginyje dalyvavęs kartu su žmona.

"Kur jau gali nepatikti, komplimentai Klaipėdai. Taip sutapo, kad Klaipėdoje vyko Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinės varžybos, jose dalyvavo ir mūsų komanda", – pasakojo R.M.Račkauskas.

Dėmesys detalėms

Pasigirdus kritikai dėl miesto gatvėse susiformavusių automobilių kamšačių ar vėluojančių autobusų, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pripažino, jog šventės organizatoriai gal ir ne viską iš anksto įvertino.

Mes jau turime dvi Jūros šventes, vieną – vasarą, o kitą – žiemą.

"O tiksliau – nesitikėjo, jog renginiai sukvies tiek žmonių. Jau dabar aišku, Klaipėda yra neužšąlantis uostas, ir mes jau turime dvi Jūros šventes, vieną – vasarą, o kitą – žiemą. Tik štai galvosūkis ir baimė – ką reikės daryti kitais metais? Kartais klaipėdiečiai mėgsta sau išsikelti kartelę tiek aukštai, kad tik vėliau susimąsto – o kas toliau?" – pastebėjo V.Grubliauskas.

Klaipėdos meras patikino, jog kitų metų Šviesų festivalio rengėjai turės skrupulingai derinti viešojo transporto judėjimo grafikus ir telkti visų žinybų darbus taip pat kaip ir per Jūros šventę.

Apie Šviesų festivalio atgarsius reportažus rengė ne tik šalies televizijos, uostamiestis sulaukė ir vienos Italijos televizijos dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Buvo gražu, naujoviška, o kai kam šventē- tik melskimės ir pakutavokim.Prie ko čia Jono bažnyčia.Vaikui ausis užgulė.Daržely jis nuo triukšmo ausis praras, o ne šventėje.Ačiū organizatoriams, buvo įspūdinga, o nihilistų buvo ir bus.

miestietis

miestietis portretas
Is kur istraukete 100 metų jubiliejui!?Pasigrožėti ta 50-mecio euforija nebutina buvo dalyvauti renginyje.Garsas slykstus o seicho minaretas tikrai jokios lietuvybes neinese.166mln.eurų kaip i siknaskyle...

smilius

smilius portretas
Klaipėdos miesto biudžetui(166mln.eurų) būtų buvę gėda pašykštėti 100 tūkst. eurų reginiui, šviesų festivaliui,skirtam 100 metų jubiliejui, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Pagarba ir pripažinimas - ir miesto valdžiai, ir šventės rengėjams. Apjuodinti šventę puteikine stilistika nepavyks. Lįskit po lapais, marozai antiliberalai, nedarykit Klaipėdai gėdos. Visa Lietuva suvažiavo ir susižavėjimu pakylėjo kaip jūros bangą. Raugas ištaškytas!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių