Paviljono projektas – kitąmet

Neseniai Klaipėdoje pradėjo veikti pirmasis Lietuvoje keleivių persėdimo terminalas, o kitąmet greta jo planuojama suprojektuoti  ir paviljoną, kuriame priemiesčio gyventojai galės laukti viešojo transporto.

Neseniai Klaipėdoje pradėjo veikti pirmasis Lietuvoje keleivių persėdimo terminalas, o kitąmet greta jo planuojama suprojektuoti  ir paviljoną, kuriame priemiesčio gyventojai galės laukti viešojo transporto.

Šalia ligoninių miestelio atidarytas persėdimo terminalas – pirmoji didelio projekto dalis. Ateityje žmonės čia galės palikti ne tik savo automobilius bei dviračius, bet ir įkrauti elektromobilių akumuliatorius ar patogiai laukti į priemiestį vežančių autobusų.

Dar neseniai planuota, kad 2015-aisiais pavyks ne tik suprojektuoti, bet ir pastatyti  keleivių laukimo paviljoną. Tam transportininkai iš savivaldybės prašė kiek mažiau nei milijono litų. Tačiau tada toks sumanymas didesnio palaikymo nesulaukė.

Pirmadienį posėdžiavusiems Klaipėdos savivaldybės Strateginės plėtros komiteto nariams pateiktas naujas prašymas. Jeigu savivaldybė skirtų 200 tūkst. litų, 2015-aisiais keleivių laukimo paviljonas būtų suprojektuotas, o statybos atidėtos dar kitiems metams.

Čia būtų įrengta viešojo transporto bilietų kasa, tualetas, tarpmiestinių autobusų galėtų laukti priemiestyje gyvenantys žmonės.

Už šiuo metu prašomą pinigų sumą būtų įrengtos ir kelios elektromobilių įkrovimo kolonėlės bei informacinė švieslentė.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, šiuo metu keleivių persėdimo terminalas dar neveikia visu pajėgumu, tačiau jo sėkme neabejojama.

Ateityje planuojama organizuoti įvairias akcijas bei imtis kitų judėjimą viešuoju transportu skatinančių veiksmų.

"Taip gyventojai važiavo ir iki atsirandant aikštelei. Ten dažnai stovėdavo keli automobiliai. Galbūt dabar žmones gąsdina užkardas. Tiksliau, kad jis nusileis ir nepakils", – svarstė "Klaipėdos keleivinio transporto" direktorius Gintaras Neniškis.

Direktorius pastebėjo, jog toks žmonių judėjimas mieste – visos šalies prioritetinis siekis, todėl nereikėtų nuogąstauti, kad keleivių persėdimo terminalas nepasitvirtins.

Vertėtų susitelkti į jo populiarinimą bei žmonių skatinimą rinktis keliones mieste viešuoju transportu.

"Žmogaus per prievartą į autobusą neįkiši. Reikia parodyti kelionių viešuoju transportu pranašumus", – antrino R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kerpe

Kerpe portretas
Niekam tos aiksteles nereikejo.Ponuliai pinigus sau i kisenes susimete ir laimingi.Aistele stovi visada tuscia.Geda,kad taip nemoksiskai elgiasi,geda!!!

įdomu

įdomu portretas
Mockus metų metais nematė kai Liepų gatvėje prie 5 namo ant važiuojamosios dalies buvo prikrauta akmenų, vietoj šviesaforų Šilutės pl. ir kitose gatvėse "guldo policininkus" tie ir kiti faktai rodo, kad jo galvelėje tuščia, kam jis reikalingas toje savivaldybėje neaišku

neapgaudinėkite

neapgaudinėkite portretas
ir nemėtykite valdiškų pinigų vėjais, ponai liberalai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių