Pereiti į pagrindinį turinį

Pažeidėjus tramdo baudomis

2009-07-17 11:48
Situacija: senamiestyje automobiliai užkariavo pėstiesiems skirtus šaligatvius.
Situacija: senamiestyje automobiliai užkariavo pėstiesiems skirtus šaligatvius. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjusiais metais, per pirmus penkis mėnesius, Klaipėdoje už neleistiną stovėjimą bausta 385 kartus, šiais metais nuo iki birželio pabaigos – 670 kartų. Baudų dydis už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį svyruoja nuo 50 iki 100 litų.

Anot Klaipėdos miesto Transporto tarnybos vadovo Rimanto Mockaus, stiprinant kovą, tokių pažeidėjų mažėja. Jo manymu, vienas geriausių pavyzdžių – šalia "Viktorijos" viešbučio esantis šaligatvis, kur, padirbėjus pareigūnams, neleistinai statomų automobilių ypač sumažėjo.

Pratinti vairuotojus prie tvarkos padeda ir gyventojai, apie pažeidėjus informuojantys ne tik policiją, bet ir savivaldybės įmonę.

Tačiau pažeidėjų mieste pasitaiko kiekvieną dieną. Senamiestyje gatvės ir kiemai prigrūsti transporto priemonių, tad kartais žmonės eismo taisykles priversti pažeisti ir dėl mašinų stovėjimo vietų stokos.

R.Mockus apgailestavo, kad greitu laiku automobiliams senamiestyje ir miesto centre vietų daugiau neatsiras. Automobilių stovėjimo problema senamiestyje, anot savivaldybės Transporto tarnybos vadovo, šiek tiek sumažėjo pastačius stovos skaitiklius ir įvedus rinkliavą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų