Pereiti į pagrindinį turinį

Pažemintas K.Gabšys siekia teisybės

2013-01-28 18:59
Pažemintas K.Gabšys siekia teisybės
Pažemintas K.Gabšys siekia teisybės / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys Kęstutis Gabšys šokdina Šilutės rajono savivaldybę, nes nelaimėjęs konkurso jaunimo ir sporto koordinatoriaus pareigoms eiti jis pasijuto pažemintas. Todėl jis suraitė pretenziją ir neatmeta galimybės bylinėtis teisme.

Dalyvavo trise

„Tokios diskriminacijos, neteisybės ir pažeminimo gyvenime nesu patyręs“, – savo emocijas liejo buvęs uostamiesčio politikas, jau pusę metų gyvenantis Šilutėje.

Jis nusprendė dalyvauti Šilutės rajono savivaldybės paskelbtame konkurse jaunimo ir sporto koordinatoriaus pareigoms eiti.

Konkurse dalyvavo ir viena mergina iš Klaipėdos bei šilutiškė, kuri šias pareigas laikinai eina jau maždaug pusę metų.

Konkursantėms teko laikyti egzaminą raštu – spręsti testą, kurio 70 klausimų parengė Valstybės tarnybos departamentas, o 30 sugalvojo Šilutės rajono savivaldybės valdininkai.

Anot K.Gabšio, į Valstybės tarnybos departamento klausimus jiedu su šilutiške pretendente atsakė apylygiai.

„Tačiau kai atsiverčiau klausimus, kuriuos parengė Šilutės rajono savivaldybė, pašiurpau. Į juos atsakyti neįmanoma, jei nežinai dabartinių Šilutės aktualijų. Pavyzdžiui, buvo klausiama, kada įvyks kažkoks seminaras, kiek rajone yra jaunimo organizacijų. Vadinasi, jei nežinau skaičiaus, tai jau nebegaliu eiti atitinkamų pareigų. Dalis klausimų net buvo tokie, į kuriuos atsakyti reikėjo operatyvinių žinių, įgytų jau dirbant šį darbą“, – aiškino K.Gabšys.

Pasivedė į šalį

Jis tvirtino, kad po konkurso vienas komisijos narių jį pasivedė į šalį, pagyrė, kad gerai pasirodė, ir paprašė supratingumo.

„Kokį turiu supratingumą, tokį ir realizuoju. Siekiu teisybės. Noriu, kad konkursą laimėtų žmogus pagal kvalifikaciją, o ne pagal gyvenamąją vietą“, – tvirtino pašnekovas.

Jis pasinaudojo teise konkurso rezultatus apskųsti – parašė skundą Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Raimondui Ambrozaičiui.

„Mano siekis, kad konkurso rezultatai būtų anuliuoti ir visiems sudarytos lygios sąlygos jame dalyvauti“, – skundo tikslus įvardijo K.Gabšys.

Rezultatas – logiškas

Tačiau vyriškis jau dabar gali susitaikyti su tuo, kad konkurso rezultatų bent jau Šilutės rajono savivaldybė pati tikrai neanuliuos.

„Skundo dar nemačiau, bet manau, kad atsakysime, jog jis nepagrįstas. Konkursas vyko objektyviai ir skaidriai, laimėjo geriausia kandidatė“, – teigė Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, komisijos pirmininkas Alvidas Šimelionis.

Jis pabrėžė, kad jei K.Gabšys būtų dalyvavęs konkurse Klaipėdos jaunimo ir sporto koordinatoriaus pareigoms eiti, galbūt jį ir būtų laimėjęs.

„Tačiau mes rinkome žmogų dirbti ne Klaipėdoje, o Šilutėje, todėl jo atsakymai ir netiko. Konkurso nugalėtoja yra labai kompetentinga, neseniai gavo respublikinį apdovanojimą už darbą su jaunimu. Labai logiška, kad ji laimėjo. Būtų buvę keista, jei būtų kitoks rezultatas“, – teigė A.Šimelionis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų