Pereiti į pagrindinį turinį

Peliukui – vandalų kirčiai

2008-12-01 09:00
Peliukui – vandalų kirčiai
Peliukui – vandalų kirčiai / Darija Vasiliauskienė

Detektyvas dėl peliuko skulptūrėlės dingimo iš Klaipėdos senamiesčio – atskleistas. Nuniokotą skulptūrą į dirbtuves parsinešė vienas jo autorių.

Klaipėdiečiai sunerimo šeštadienio vakarą pastebėję, kad įprastoje vietoje Kurpių gatvėje nebėra mažos skulptūrėlės, vadinamos "Senamiesčio peliuku". Daugelis pamanė, jog peliukas pavogtas. Tačiau skulptūrėlė yra saugi autoriaus dirbtuvėse.

Vienas peliuko autorių – skulptorius Svajūnas Jurkus su dukrele ir draugu šeštadienio vakarą ėjo pro džiazo klubą "Kurpiai", kur greta esančioje aikštėje buvo apgyvendinta mažoji skulptūra.

Tačiau menininkas įprastoje vietoje peliuko neišvydo. Pradžioje pamanęs, kad skulptūra pavogta, netrukus ją išvydo gulinčią ant žemės ir gerokai nuniokotą.

Peliuko uodega, nosis ir ausytė buvo nulaužti.

"Vandalai galėjo griebtis akmens ar šaligatvio plytelės. Jis visas apdaužytas. Turėjo gerai pavanoti, kad skulptūrą nudaužtų", – apmaudo neslėpė peliuką į savo dirbtuves parsigabenęs S.Jurkus.

Jis restauruos skulptūrą, tačiau tikino neskubėsiąs grąžinti peliuko į vietą ir su skulptūros bendraautoriumi Sergejumi Plotnikovu svarstys, ar klaipėdiečiams ji reikalinga.

"Žiūrėsim, kokia bus aplinkinių reakcija. Jei daiktas reikalingas, paprastai niekas jo nebaladoja", – svarstė S.Jurkus. Peliukas, anot autoriaus, daužomas jau ne pirmąkart.

"Stebuklingojo peliuko" skulptūrėlė Kurpių gatvę papuošė 2006 m. Kūčių vakarą – tai buvo dviejų skulptorių Kalėdų dovana uostamiesčiui ir mažiesiems klaipėdiečiams.

S.Jurkus teigė, jog apmaudžiausia, kad niekas – ne tik žmonės, bet ir miesto valdžia – neįvertina jų darbo.

"Klaipėdos vaikams nemokamai padarėme dovaną už savo pinigus, neuždirbome nė cento. Nepraėjo nė dveji metai ir kaip tik kalėdinio renginio proga kažkam labai rūpėjo jį suniokoti. Su Sergejumi vakar kalbėjome ta tema. Jei miesto valdžia nesiruošia nei kamerų pastatyti, nei apdrausti, praeina noras kažką daryti", – atviravo S.Jurkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų