Pertvarkys kūdikių globos namus

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų laukia pokyčiai. Po dvejų metų įstaiga nebeglobos tėvų netekusių ir socialinės rizikos vaikų.

Miesto taryba pritarė Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų pertvarkos priemonių planui.

Jis parengtas, atsižvelgiant į socialinės apsaugos ir darbo ministro prieš trejus metus pasirašytą įsakymą dėl perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliesiems ir likusiems be tėvų globos vaikams. Numatyta, kad tai bus padaryta iki 2020 m.

Šalyje siekiama sukurti kompleksiškai teikiamų paslaugų sistemą, kuri sudarytų galimybes kiekvienam vaikui, neįgaliajam ar jo šeimai gauti individualias paslaugas ir reikiamą pagalbą bendruomenėje, o kiekvienam likusiam be tėvų globos vaikui augti saugioje aplinkoje.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė tvirtino, kad, pritarus parengtam planui, bus užtikrintas valstybės politikos įgyvendinimas, plečiamas sveikatos priežiūros paslaugų spektras.

Kūdikių namuose planuojama sumažinti vietų skaičių institucinei globai tėvų netekusiems vaikams. Tačiau bus plečiama vaikų raidos sutrikimų ankstyvoji reabilitacija bei sveikatos priežiūros paslaugos neįgaliems ar specialių poreikių vaikams.

Taip pat numatoma stiprinti laikino atokvėpio paslaugos sistema. Šeimoms, auginančioms neįgalų vaiką, įstaigoje bus pradėta teikti ambulatorinė paliatyvi pagalba.

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose numatoma įkurti Vaikų užimtumo dienos centrą, kuris teiktų kompleksines paslaugas vaikams, turintiems vystymosi raidos sutrikimų.

J.Asadauskienė atkreipė dėmesį, kad jau dabar įstaigoje mažėja globojamų vaikų. Tarybos nariai domėjosi, kur dingsta mažyliai. Pasak J.Asadauskienės, jie patenka į šeimas ar pas profesionalius globėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nk

Nk portretas
Veikiančioje šioje sistemoje bordakai dedasi ,tai kas bus kai naują sistemą įves -- totalus haosas nusimato.prisiminkit kūdikį be palydos numestą ligoninės personalui ir kt .

Tiesa

Tiesa portretas
Gražūs lozungai ir žodžiai..šitos paslaugos permetamos BĮ Šeimos ir vaiko gerovės centrui,kur nėra ir nebus sūkurtų sąlygų kaip buvo Girulių sutrikusių vystymosi namuose.Taip paprastai sprendžiamos problemos...w

Darius

Darius portretas
Nieko nesupratau, ar "stebukladariai" valdininkai zada suplanuoti, kad ateityje tokiu neisnesiotu kudykiu nebutu, ir todel naikina struktura?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių