Pereiti į pagrindinį turinį

Pigių drabužių parduotuvėse – nieko pigaus

2012-06-21 11:41
Pigių drabužių parduotuvėse – nieko pigaus
Pigių drabužių parduotuvėse – nieko pigaus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Laikai, kai pigių dėvėtų rūbų parduotuvėse buvo galima įsigyti aprėdų vos už 3–5 litus – tik prisiminimuose. Dabar pigiau drabužių galima įsigyti per išpardavimus populiarių prekės ženklų, nei dėvėtų rūbų parduotuvėse.

Pigių rūbų parduotuvės afišuojasi savo prekių kokybe ir pigumu. Tačiau realybė – visai kitokia.

Centrinėje miesto dalyje yra įsikūrusios trys populiariausios dėvėtų drabužių tinklų parduotuvės. Apžvelgus jų asortimentą, tenka nusivilti. Drabužių kokybė neatitinka kainos.

Dėvėta sportinė palaidinė, kurios kokybė apverktina, kainuoja 18 litų. O štai už naują šios palaidinės modelį tektų sumokėti apie 20 litų.

Vakarinių suknelių kainos svyruoja nuo 60 iki 150 litų, kai naują vakarinę suknelę prekybos centre įmanoma nusipirkti už 150 litų.

Kišenę dar labiau patuštintų garsių mados namų kurta prekė. Dėvėta „Louis Vuitton'' striukė kainuoja apie 350 litų, “Prada'' rankinė – 250. Ir jokios garantijos, kad tai originalas.

Vienoje iš dėvėtų prekių parduotuvių sutikta studentė Lina prasitarė, jog dažnai apsilanko pigesnių drabužių krautuvėse. Mergina atskleidė, kad vadinamuosiuose „second handuose“ ieško originalių, niekur nematytų drabužių. Ji pademonstravo šviesiai žalią švarkelį, kurį ketino įsigyti už 55 litus. Pasiteiravus, ar negąsdina pirkinio kaina, mergina sutiko, jog brangoka. Jos nuomone, pigūs rūbai ir turėtų kainuoti pigiai.

Daugiavaikė mama Regina pigių drabužių parduotuvėse lankosi dėl trijų mažamečių vaikų. Pašnekovė guodėsi, jog naujų rūbų neįstengia įpirkti, bet ir dėvėtus renkasi kruopščiai – jie tikrai nepigūs.

Kalbintos pardavėjos prasitarė, jog didžiausią įtaką kainoms turi krizė Europoje. Anot pardavėjos Ritos, pagrindinės pigių rūbų tiekėjos Anglija ir Vokietija nebeparūpina pigių ir kokybiškų prekių. Tad kainos ir yra tokios aukštos.

Klaipėdos mieste dėvėtų rūbų tinklas užima 40 procentų visos mažmeninės rūbų prekybos. Ateityje prognozuojamas dar didesnis dėvėtų drabužių kainų šuolis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų