Pereiti į pagrindinį turinį

Pildo miesto bėdų žemėlapį

2014-09-11 14:30

Klaipėdiečiai suskubo vietos valdžiai pirštu parodyti, kokias negeroves reikėtų taisyti. Per daugiau nei pusmetį internetiniame miesto žemėlapyje problemas pažymėjo daugiau nei trys dešimtys gyventojų.

Dominuoja: klaipėdiečiai labiausiai susirūpinę eismo saugumu uostamiesčio gatvėse.
Dominuoja: klaipėdiečiai labiausiai susirūpinę eismo saugumu uostamiesčio gatvėse. / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdiečiai suskubo vietos valdžiai pirštu parodyti, kokias negeroves reikėtų taisyti. Per daugiau nei pusmetį internetiniame miesto žemėlapyje problemas pažymėjo daugiau nei trys dešimtys gyventojų.

Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje yra žyma "Miesto problemos (žemėlapis)". Čia gyventojai valdininkus gali informuoti apie Klaipėdoje egzistuojančias bėdas.
Pilietiškam miestiečiui, kuris pastebėjo negeroves mieste, tereikia atidaryti svetainės puslapį ir užsiregistruoti, naudojantis savo elektroninio pašto adresu bei slaptažodžiu.

Atlikęs šiuos veiksmus žmogus gaus prieigą prie savivaldybės svetainės ir nurodys, jo manymu, esančią miesto problemą. Kai ją užrašys, žemėlapyje išdygs raudonas ženklas.

Vėliau ši informacija patenka savivaldybės specialistams pagal jų kompetenciją, kad atsakingi asmenys galėtų spręsti problemą. Tik patys miestiečiai gali pasakyti, ar į jų pastabas buvo sureaguota.

Fiksuojama, kad pastarąjį pusmetį miestiečių pilietiškumas ypač suaktyvėjo. Pernai miesto problemų žemėlapyje gyventojai atkreipė dėmesį tik į aštuonias Klaipėdos bėdas, o šiemet jų užregistravo jau  daugiau nei 30.

"Riedant dviračių taku į Olando Kepurę, labai netikėtai visu greičiu iš miško išleki tiesiai po automobilio ratais. Nei dviračių take, nei kelyje nėra perspėjimo, kad takas kerta plentą. Tai – pavojinga žmonėms", – savivaldybės tinklalapyje rašė klaipėdietis.

Kitas gyventojas atkreipė dėmesį, kad važiuojant Pamario gatve sankryžoje su Šlaito gatve dėl užstojančių krūmų bei informacinės lentos visiškai nesimato atvažiuojančiųjų nuo kalno iš Girulių.

"Gatvėje savavališkai įrengtos kliūtys, per kurias riedant liečiamas automobilio dugnas, gadinamas autotransportas. Be to, nėra sustatyti įspėjamieji ženklai", – miestietį piktino savivalė.

Žmonės išreiškė nepasitenkinimą ir dėl panaikintos bei neatstatytos pėsčiųjų perėjos Sportininkų ir Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje, per dideliu atstumu tarp Rimkų ir Laistų sodų stotelių, erzinančiu automobilių keliamu triukšmu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų