Pereiti į pagrindinį turinį

Pinigus leido be buhalterės žinios

2009-05-21 09:00

Valdininko noras už didelę pinigų sumą palengvinti Klaipėdos savivaldybės darbuotojų bendravimą elektroniniu paštu baigėsi patikrinimu dėl galimo tarnybinio nusižengimo.

Nemalonumų sulaukė savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Darius Kadys. Patikrinimas dėl galimo tarnybinio nusižengimo pradėtas tuomet, kai į savivaldybės administracijos direktorių kreipėsi vyriausioji buhalterė Daiva Trečiokienė.

Ji informavo, kad buhalterijai yra pateiktas prašymas vienai kompanijai pervesti nemažai pinigų pagal sutartį, kurios D.Trečiokienė savo parašu nepatvirtino.

"Pas mus savivaldybėje yra tokia tvarka, kad kiekvieną sutartį savo parašais turi suderinti Juridinis, Finansų ar kiti skyriai pagal kompetenciją ir vyriausioji savivaldybės buhalterė. Tačiau gavęs visus reikiamus parašus ant vienos sutarties, D.Kadys kažin kodėl į buhalteriją nesikreipė", – sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Nors vieno būtino parašo ant sutarties ir trūko, ji buvo įteikta pasirašyti savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui. Šis taip ir padarė.

"Žinote, kai pas mus tiek popierių, ne viską įmanoma sužiūrėti", – viršininką užstojo V.Karmanovas.

Tos sutarties vertė – beveik 470 tūkst. litų. Ji buvo pasirašyta su bendrove "DPA programinė įranga", kuri įsipareigojo atlikti savivaldybės elektroninio pašto sistemos projektavimo, testavimo, diegimo, dokumentavimo darbus ir trejus metus sistemą techniškai prižiūrėti.

"Jei būčiau gavusi tą sutartį derinti iki ją pasirašant direktoriui, tikrai būčiau parašiusi pastabą, kad sutartis negali būti pasirašyta, nes nėra skirta pinigų ją įgyvendinti. Tačiau apie ją sužinojau tik tada, kai atnešė sąskaitą, kurią pagal sutartį reikia apmokėti", – sakė D.Trečiokienė.

V.Karmanovas taip pat tikino, kad jei iš buhalterijos būtų pasiekusi žinia, kad sutarties dėl pinigų stygiaus pasirašyti negalima, savivaldybė būtų kreipusis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ji leistų su konkurso nugalėtoju sutarties nepasirašyti.

"Tačiau pinigai tikrai nepervesti", – tikino V.Karmanovas.

Paties D.Kadžio paklausti, kodėl jis gana brangios sutarties nesiteikė suderinti su vyriausiąja buhaltere, nepavyko, nes jis visą dieną nekėlė darbo telefono ragelio.

Patikrinimo dėl galimo tarnybinio nusižengimo išvados turi būti paskelbtos pirmadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų