Pereiti į pagrindinį turinį

Pirktuose bulviniuose kukuliuose – popierius

2012-06-29 18:27
Pirktuose         bulviniuose  kukuliuose – popierius
Pirktuose bulviniuose kukuliuose – popierius / Vytauto Liaudanskio nuotr. Reda Lukoševičiūtė

Parduotuvėje pirktuose vadinamuosiuose šilkiniuose kukuliuose klaipėdietė rado nelabai malonių priedų. Valgant burnoje pradėjo veltis popieriaus gabalėliai.

Viename prekybos centre pirktus bulvinius kukulius klaipėdietė paruošė į svečius atvykusiai dukrai su šeima. Moteris įsigijo tris jų pakelius. Vienas svėrė pusę kilogramo ir kainavo beveik 6 litus.

„Tokius kukulius perku labai retai. Susigundžiau, nes vyko akcija. Jie tikrai nėra labai pigūs. Visiems gamintojo produktams buvo taikoma 30 proc. nuolaida. Pamaniau, atvažiuos šeimyna, tai greitai juos išvirsiu“, – pasakojo klaipėdietė.

Tačiau, anot moters, prie kasos nuolaida kukuliams taip ir nebuvo pritaikyta.

„Bandžiau aiškintis, bet nepavyko, o ginčytis neturėjau laiko“, – tvirtino klaipėdietė.

Grįžusi moteris į puodą suvertė ir išvirė du pakelius bulvinių kukulių. Klaipėdietė pasakojo, kad pradėjus valgyti pajuto, kad patiekalas kažkoks ne toks.

„Kramtau ir jaučiu: burnoje popierius. Dukra jautė tą patį. Popierius buvo panašus į servetėlės ar tualetinį. Gal čia šilkas tokiu pavidalu?“ – stebėjosi moteris.

Klaipėdietė spėjo, kad popierius tikrai pateko ne į vieno pakelio kukulius.

„Juk ten gaminama partijomis. Vadinasi, turėjo patekti į visus pakelius. Gal dėl svorio kas nors įdėjo ar darbininkai, kuriems gamintojas algos nesumokėjo, kerštavo“, – svarstė moteris.

„Svetimkūnių maiste negali ir neturi būti. Ką nors komentuoti be tyrimo sunku. Reikia žinoti gamybos technologiją, kad galėtum pasakyti, ar servetėlė galėjo pakliūti į kukulius, tačiau atmesti nieko negalima“, – tvirtino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Vadovas informavo, kad pastaruoju metu skundų iš vartotojų dėl svetimkūnių maiste tarnyba negavo.

Įtartini kukuliai perduoti Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiajai specialistei-maisto produktų inspektorei Redai Lukoševičiūtei. Jie bus tiriami laboratorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų