Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmąją mokslo metų dieną eismą trikdys eitynės

2010-08-31 05:00
Vieta: mokslo metų pradžios šventė tradiciškai vyks Lietuvininkų aikštėje.
Vieta: mokslo metų pradžios šventė tradiciškai vyks Lietuvininkų aikštėje. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Rugsėjo 1-osios šventėje moksleiviams ir studentams netrūks linksmybių, tačiau nepatogumų dėl pasikeitusių autobusų maršrutų gali turėti jais važinėjantys klaipėdiečiai.

Rytoj nuo 7.30 iki 9 val. 8-ojo maršruto autobusai į šiaurinę miesto dalį veš kiek kitaip, nei įprasta. Jie iš pietinės miesto dalies atvažiuos Taikos prospektu, Tiltų gatve ir suks į Liepų gatvę, o iš jos Trilapio ir Butkų Juzės gatvėmis važiuos į autobusų stotį. Iš jos į pietinę miesto dalį 8-ojo maršruto autobusai važiuos taip, kaip visada.

Koreguojamas ir 1-asis maršrutas. Juo autobusai važiuos įprastomis gatvėmis, paskui – Naująja Uosto, J.Janonio, S.Dariaus ir S.Girėno, Priestočio gatvėmis ir vėl įprastu maršrutu. Autobusai į pietinę miesto dalį važiuos įprastu maršrutu.

Pokyčiai neaplenkė ir maršrutinių taksi – bus koreguojamas 5, 8 ir 11 maršrutų važiavimas. Jie iki J.Janonio ir Manto gatvių sankryžos atvažiuos įprastomis gatvėmis, o toliau suks į J.Janonio, S.Dariaus ir S.Girėno gatves ir Priestočio gatve atvyks į geležinkelio ir autobusų stotį. Į pietinę miesto dalį jie keleivius veš įprastu maršrutu.

Automobiliams ir autobusams rugsėjo 1-ąją gresia keliolika minučių stovėti spūstyse. Jos gali susidaryti dėl Klaipėdos universiteto studentų eitynių. Jie pradės žygiuoti nuo Menų fakulteto, esančio K.Donelaičio gatvėje. Toliau judės Liepų ir Herkaus Manto gatvių viena važiuojamosios dalies puse. Planuojama, kad studentai iki Klaipėdos universiteto miestelio žygiuos pusvalandį.

Naujų mokslo metų pradžia rytoj tradiciškai bus skelbiama Lietuvininkų aikštėje. Šventė 8 val. prasidės pirmąja pamoka "Rugsėjo valsas".

Šventėje pasirodys sportinių šokių klubo "Žingsnis" auklėtiniai, Klaipėdos dangiškasis choras ir Deivis, J.Karoso muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, Kretingos teatras "Atžalynas".

Iš Lietuvininkų aikštės šventė persikels į mokyklas, o iš jų – į Klaipėdos poilsio parką. Jame susirinkusiems mokiniams nuo 13 val. koncertuos Klaipėdos jaunimo, Mokinių saviraiškos, Vaikų laisvalaikio centrų kolektyvai. Moksleiviai taip pat galės dalyvauti piešinių ant asfalto konkurse, klausytis parko radijo, šokinėti ant batuto. Šventės organizatoriai žadėjo ir įvairių siurprizų.

Rytoj 12 val. miesto stačiatikių cerkvėse, o 18 val. katalikų bažnyčiose bus aukojamos Mišios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų