Pirmųjų braškių kaina – po 30 litų

Uostamiesčio turguose bei prekybos paviljonuose jau prekiaujama ankstyvosiomis braškėmis, kurių kaina gali ir šokiruoti. Už puskilogramį kvapiųjų vasaros šauklių prašoma ir 15 litų.

Uostamiesčio turguose bei prekybos paviljonuose jau prekiaujama ankstyvosiomis braškėmis, kurių kaina gali ir šokiruoti. Už puskilogramį kvapiųjų vasaros šauklių prašoma ir 15 litų.

Smulkieji verslininkai neslėpė, kad ne visos parduodamos uogos yra užaugintos Lietuvoje.

Prekybininkai tikino, kad pirmosios braškės Klaipėdoje pasirodė jau praėjusios savaitės pabaigoje, tačiau uogų turėjo ne kiekvienas prekeivis.

Po karštojo savaitgalio braškių galima rasti beveik ant kiekvieno prekeivio stalo.

Planuojama, kad šią savaitę jau vis daugiau verslininkų prekiaus klaipėdiečių pamėgtu vitaminų užtaisu.

Naujajame turguje pačios augintomis braškėmis prekiaujanti ūkininkė Jurgita Piščikienė pasakojo, kad šeima pirmąsias uogas skanavo dar nė neįpusėjus gegužei, o turgui jos pradėtos tiekti maždaug gegužės 20-ąją.

Kaip ir kasmet, lietuviškos braškės yra brangesnės, o atvežtos iš kitų šalių kainuoja šiek tiek pigiau.

Šiuo metu pusė kilogramo lietuviškų braškių turguje kainuoja apie 15 litų, o už lenkiškas uogas gyventojai moka pigiau – nuo 7 iki 9 litų.

Ne Lietuvoje užaugintomis uogomis prekiaujanti moteris pasakojo, kad kainas šiek tiek reguliuoja pasiūla prekybos centruose.

„Prekybos centre beveik visus metus galima nusipirkti braškių, dabar jos ten jau pigesnės, todėl ir mes negalime smarkiai pakelti kainų“, – aiškino prekeivė.

J.Piščikienė pasakojo, kad per ilgus uogų auginimo metus jai pavyko braškių sezoną prailginti beveik iki pusmečio. Dabar moteris uogas parduoda iki pat gruodžio.

„Braškių derlius labai priklauso nuo sezono, kada atsiranda uogų šiltnamyje, kada lauke“, – aiškino pašnekovė.

Prekiautojai nesiryžo prognozuoti, koks bus šis sezonas, tačiau vylėsi, kad blogiau nei prieš metus nebus, mat pernai daug žalos padarė šalnos, teko iš naujo sodinti dalį krūmelių, todėl ir braškių kaina ilgai buvo didelė. Šiemet gamtos sąlygos braškių derliui buvo palankesnės.
Todėl planuojama, kad jau po kelių savaičių lietuviškų braškių kaina kris ir per patį piką sieks apie 7 litus už kilogramą.

„Gyventojams labai svarbu nepraleisti to laiko, kai uogos pinga ir pasiekia mažiausią kainą. Daugelis laukia per ilgai ir gerokai įpusėjus vasarai jau perka kainoms, kurios vėl yra išaugusios“, – atskleidė lietuviškų braškių augintoja.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar ne Griciaus augintinė.

jo

jo portretas
.man gerai ir Lenkiskos...niekuo nesiskire nuo tu lietuvisku

Anonimas

Anonimas portretas
As tai perku braskes naujajame turguje ant rampos is ryto nuo 6 iki 7 ryto ,ten jos dvigubai pigesnes ,nesvarbu,kad is lenkisku vilkiku,o turguje persivadina i ,,lietuviskas,, ir pabrangsta del to ,kad..lietuviskos,,-dvigubai.dar perku is ,,kiosku,, salia autobusu stoteliu - netoli seno turgaus,prie vetrunges,salia granduso ir t.t.t.t -ten ,jei suabejoji ar braskes lietuviskos ir kiti vaisiai bei darzoves ekologiskos,tai 100% neabejoji ,kad jos nupurkstos bet ne augintoju ,o gal ir ju ,bet ir automobiliu ismetamuju duju ,o ypac autobusu,nes tos,,pardavyklos,megsta ypac autobusu stoteles,nes ten ,anot ,,biznieriu,, yra daug potencialiu pirkeju .Pabandykit paimt viena obuoli is konteinerio salia stoteles ir patrint ji i vienkartine nosinaite-nesvarbu sausa ar slapia,manu kiekvienas ja turite,kai pamatysite ,ka aptikote ant tos nosinaites ,parasykite komentaruose.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių