Plės požeminių konteinerių tinklą

Klaipėdos savivaldybė kitąmet planuoja požeminių konteinerių tinklo plėtrą. Nors pastarieji antžeminius keis visame mieste, tačiau neatmetama prioritetą skirti senamiesčiui.

Klaipėdos savivaldybė kitąmet planuoja požeminių konteinerių tinklo plėtrą. Nors pastarieji antžeminius keis visame mieste, tačiau neatmetama prioritetą skirti senamiesčiui.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė pasakojo, kad mieste žadama įrengti daugiau požeminių konteinerių. Tai įtraukta į strateginio planavimo dokumentus.

"Šiuo metu laukiama aprašo patvirtinimo požeminių ir pusiau požeminių konteinerių įrengimo priemonei. Yra pareikštas savivaldybė prašymas ją finansuoti iš europinių pinigų", – teigė D.Berankienė.

Numatoma, kad uostamiesčiui bus skirta apie 4 mln. eurų. Tokios sumos esą pakaktų visame mieste stovinčius antžeminius konteinerius pakeisti požeminiais arba pusiau požeminiais.

"Yra tokių vietų, kur to tikrai padaryti nepavyks dėl požeminių komunikacijų. Su tuo mes jau susidūrėme pirmame etape", – paaiškino skyriaus vedėja.

Nors tikslių schemų, kur atsiras konteineriai, dar nėra, tačiau pastebima, kad rengiant požeminių konteinerių aikšteles prioritetas bus skiriamas senamiesčiui. Čia planuojama statyti šiuo metu esančius pačius geriausius konteinerius.

Vis dėlto, nežinia, ar kitąmet jau pavyks įgyvendinti planus, mat dar reikės atlikti archeologinius tyrimus.

Skiriant vietas, kuriose atsiras požeminiai konteineriai, jos dar bus aptariamos su senamiesčio gyventojais.

Naujųjų rajonų detaliuosiuose planuose yra pažymėtos preliminarios požeminių konteinerių vietos, tačiau tai taip pat nereiškia, kad būtent ten jie ir bus įrengti.

Šiuo metu jau pusšimtis požeminių konteinerių aikštelių įrengta pietinėje miesto dalyje. Tačiau skyriaus vedėja pastebėjo, kad dar ne visi gyventojai išmoko talpyklėmis naudotis.

Nors ir neleidžiama, gyventojai neretai pila skystas atliekas kartu su sausomis, todėl konteineriuose prisikaupia įvairių skysčių. Juos periodiškai tenka išsiurbti.

"Sriubos pilti į kibirą negalima, bet mūsų piliečiai pila. Atliekos turi būti maišeliuose, neturi būti skystų. Tačiau turime tokią situaciją, kokią turime. Vežėjai, pamatę, kur tų skysčių prisikaupė, atvažiuoja, išsiurbia ir išvalo", – dėstė D.Berankienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Tai - ne požeminiai, bet "įžeminti" (įkasti į gruntą) konteineriai. Konstrukciniu požiūriu, jie gal ir geresni (talpesni, stabilūs, jų neišstumdo stipresnis vėjas) nei buvę konteineriai, bet turi ir trūkumų: dalies naujųjų konteinerių dangčiai jau sugadinti vėjo, dalis jų išjudinti gruntinių vandenų (konteineriai neįtvirtinti betonu, bet tik įkasti į gruntą), jų turinį periodiškai "tikrina" benamiai ir šiaip visokių "gėrybių" ieškantys asmenys, turintys tokiai veiklai pasigamintus įrankius (įvairiausi strypai, teleskopiniai kabliai). Dažniausiai po tokių "patikrinimų" greta konteinerių atsiranda didžiulės atliekų sąvartos, kuriose toliau tarpsta laukinės katės, paukščiai ir žiurkės. Šiltuoju metų periodu atsiranda dar viena problema - blogas kvapas, nes "įžeminti" konteineriai nesulaiko (jie tam nepritaikyti) iš gendančių atliekų išsiskiriančių dujų.

ramass

ramass portretas
Jei nuosirdziai , tai b.... nesikiaikiant tie pusiau pozeminiai. Vienintelis normalus pozeminis stovi tarp Brozynu 8 ir 11 namu. Jokio negabarito neimesi , joks bomzas neilys.

Vilija

Vilija portretas
Gelbėkit Naikupės 14-16 namų kiemus Skęstame šiukšlių kalnuose stipresniam vėjeliui papūtus. Baisu, kai pravėręs duris brendį per šiukšles.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių