Po Atgimimo aikšte – mašinų aikštelė

Iki 2023 metų pabaigos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija bus baigta. Tačiau tai – dar ne visai pabaiga.

Vėl imta svarstyti apie požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimą Atgimimo aikštėje, tačiau kol kas sprendimai stringa.

"Gera žinia, kad, patvirtinus valstybės biudžetą, finansavimas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato rekonstrukcijos projektui yra užtikrintas, iki metų pabaigos turi būti baigta rekonstrukcija. Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį ir kitas Kalėdas minėsime atnaujintame Muzikiniame teatre", – teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Kalbant apie automobilių stovėjimo aikštelę, anot V. Grubliausko, Klaipėda taip pat privalo užtikrinti tam tikrus infrastruktūrinius sprendimus.

"Sutartyje nurodyta apie 116 stovėjimo vietų, reikalingų šito atnaujinto pastato veiklai. Natūralu, kad visa tai buvo siejama su požeminės automobilių aikštelės atsiradimu Atgimimo aikštėje, tačiau dėl tikrai objektyvių priežasčių tas projektas stringa. Ne dėl to, kad kažkas kažko nedaro, bet dėl to, kad veikdami atranda arba atsiranda daug įvairių procedūrinių kliūčių. Panašu, kad 2023 m. pabaigoje aikštelės po Atgimimo aikšte dar nebus spėta padaryti", – prognozavo uostamiesčio vadovas.

Su teatro atstovais sutarta, kad turi būti išanalizuotos visos galimybės, jog baigiant projektą visi suderinimai, perdavimo akto pasirašymui reikalingi sprendimai būtų įgyvendinti.

"Klausimas, džiaugiantis Muzikinio teatro sėkme, rezultatais ir perspektyva, kaip padaryti visa tai, kas priklauso miestui, kad tai netaptų kliūtimi atiduodant tą pastatą eksploatuoti? Todėl yra įvairių variantų tiek dėl galimų kitų vietų, tiek dėl kitų techninių sprendimų", – tikino meras.

Jo prašymu, turėtų būti organizuojami dažnesni susitikimai su teatro atstovais, projektuotojais, architektais, kad aktualūs klausimai būtų sprendžiami.

Iš viso šio teatro konstravimui ir statymui buvo skirta beveik 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senas jūrininkas

Senas jūrininkas portretas
Valdo pinigai, miestiečių interesai niekam neįdomūs.Pradės statyti požeminę aikštelę, vėl miesto centras virs statybviete keliems metams, biudžeto pinigai bus plaunami,otkatai dalijami, sudegęs kinoteatras toliau riūgsos šalia merijos, bet kam tai rūpi.Valdininkai toliau išvertinės kailius, keis partijas, bet lovio nepaliks

Efa

Efa portretas
Va kaip jie dirba ...pastate teatra ir ....o kur masinas des ??? Proto gumbai .....

ha

ha portretas
Visame mieste masiškai leidžiama užstatyti stovėjimo aikšteles, o čia darom naują.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių