Po Klaipėdos apskritį – lankyti eglučių

Įspūdžių pritrūkę miestiečiai gali atrasti sau netikėtų reginių išsiruošę į artimiausių miestų centrines aikštes. Dienraštis siūlo pasižvalgyti, kaip centrines miesto dalis šiemet pasipuošė savivaldybės.

Įspūdžių pritrūkę miestiečiai gali atrasti sau netikėtų reginių išsiruošę į artimiausių miestų centrines aikštes. Dienraštis siūlo pasižvalgyti, kaip centrines miesto dalis šiemet pasipuošė savivaldybės.

Stebina idėjomis

Uostamiesčio širdyje įsikūrusi eglė šiemet primena jūrą. Augalų ir žuvų motyvais išpuoštos eglės viršūnę vainikuoja stilizuota vėtrungė.

Dvidešimties metrų aukščio Klaipėdos eglę supa moksleivių rankomis gamintų vėtrungių ratas.

Uostamiesčio eglutės papuošimas kainavo 77 tūkst. litų. Tai specialaus karkaso konstrukcija, kuri suformuota iš dirbtinių eglės šakų. Papuošimų autoriai šiemet tikisi originalumu nurungti kitų didžiųjų miestų eglių tarpusavio varžytuves.

O štai Palangos kurorto lankytojus šiemet papuošta kalėdinė eglė stebina neįprasta savo forma. 12 metrų aukščio dirbtinėmis eglišakėmis kurorto meistrai suformavo Kalėdų Senelio skulptūrą.

Palangos eglutė išsiskiria ne tik išvaizda, bet ir tuo, kad ji yra muzikuojanti – nustatytomis valandomis čia sklinda kalėdinės muzikos garsai, lydimi šviesos efektų.

J.Basanavičiaus gatvėje išsirikiavo visa kalėdinių eglučių alėja.

Stengėsi neišlaidauti

Gargžduose esanti kalėdinė eglutė, kaip įprasta, įsikūrė toje pačioje vietoje – centrinėje miesto aikštėje. Šiemet eglės ir miesto puošybai bei šventiniams fejerverkams savivaldybė išleido šiek tiek mažiau nei pernai – 49 tūkst. litų.

"Centrinė gatvė šiemet papuošta naujomis dekoracijomis – krentančiomis kalėdinėmis žvaigždėmis. Naujo šiemet nieko neturime, papuošimų tiek pat, kaip ir kiekvienais metais. Tačiau mūsų eglė, skirtingai nuo kitų miestų, yra natūrali ir kvepia mišku, o ne plastiku", – tikino Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis.

O štai Kretingos meras Juozas Mažeika tikino, kad šiemet savivaldybėje apsispręsta pinigų blizgučiams nemėtyti, o geriau sumokėti algas visiems biudžetininkams.

"Manau, yra kur kas geriau nelikti skoloje, o ir žmonėms bus linksmesnės šventės. Mes apsiėjome su ta pačia pinigų suma ir miestą papuošėme vos už 20 tūkst. litų", – tikino Kretingos meras.

Be tradiciškai miesto centrinėje aikštėje puošiamos eglutės, šiemet Kretingoje lankytojai kviečiami pasivaikščioti po pranciškonų vienuolyno prieigas.

"Papuošėme ir apšvietėme Lurdą, tai, manau, bus puikus akcentas. Daug jėgų įdėjo pranciškonų gimnazijos moksleiviai", – pasakojo meras.

Puošė žibuoklėmis

Priekuliškiai taip pat džiūgauja, kad šiemet jų miestelis šventėms ypač pasipuošė. Miesto centrinėje aikštėje esanti kalėdinė eglutė šiemet puošta netradiciniais burbulais, o 50 cm skersmens žydromis žibuoklėmis.

"Eglutės įžiebimo metu skambėjo pasaka apie našlaitėlę, žiemą išsiųstą piktos pamotės į mišką ieškoti žibučių. Todėl žibuoklės puošia eglutę. Prie miesto puošimo prisidėjo ir patys gyventojai. Turėjome 20 į vazonus įsodintų eglučių, apie 1,5 metro aukščio. Trylika eglučių puošė patys žmonės ar Priekulėje veikiančios įstaigos. Išėjo savotiška eglučių alėja", – pasakojo Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

Prie H.Šojaus dvaro Šilutėje taip pat įžiebta kalėdinių eglučių alėja. O štai pagrindiniu akcentu tapusi Kalėdų eglė mieste sušvito prie kultūros ir pramogų centro.

Neringos miestas šiemet taip pat turi naujų papuošimų idėjų. Miesto gatvių žibintus puošia šviečiančios briedžių figūros.

"Šiemet daugiau akcentų apšviečiant miestą, o Kalėdų eglutė išliko tokia pati. Tik šiemet mes ją išsirinkome iš kelių kandidačių, o gražiausia pripažinta miške prie Nidos augusi žaliaskarė", – pasakojo savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių