Po Klaipėdos pievoje rastų negyvų kuosų – specialistų išvados

Nustatyta, nuo ko daugiau nei prieš savaitę pietinėje Klaipėdos pusėje žuvo per 10 kuosų. Ištyrę gaišenas, specialistai konstatavo, kad sparnuočiai nebuvo nunuodyti.

Praėjusios savaitės pradžioje kuosos aptiktos pasklidusios nuo Žardininkų gatvės 2 ir 4 namų iki pat J.Kačinsko muzikos mokyklos ir už jos.

Paukščiai nebuvo kruvini, išoriškai apžiūrėjus atrodė, kad kuosos gali būti apsinuodijusios. Sparnuočius skaičiavęs klaipėdietis daugiausia jų rado atvirose erdvėse.

Baimintasi, kad kuosos susirgo kokia nors paukščių liga arba krito dėl žiurkėms nuodyti paruoštų grūdų. Baimė dėl paukščių gripo atmesta iškart, mat gamtoje ši liga dažniausiai pakerta vandens paukščius.

Netoliese gyvenanti moteris iškėlė versiją apie tyčia kuosas nuodyti galėjusį kaimyną, kuris neslepia savo neapykantos visų rūšių paukščiams.

Tą pačią dieną nurodytoje vietoje apsilankė gyvosios gamtos specialistas bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos žmonės.

Jie rado šešias gaišenas ir paėmė jas tirti.

Vakar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento vadovas Antanas Bauža pranešė, kad kritę paukščiai nebuvo nunuodyti ir nesirgo.

Pasak skrodimą atlikusių specialistų, visi tirti paukščiai nugaišo dėl tos pačios priežasties – nuo traumų, jų galvose aptikta kraujosruvų.

„Galima spėti, kad paukščiai buvo pavilioti ir tada su jais susidorota“, – abejones dėl sparnuočių ligos ir nuodijimo atmetė A.Bauža.

Keliama versija, kad paukščius galėjo nudaigoti kažkoks piktavalis žmogus.

Tai buvo ne vienintelis pastaruoju metu atliktas tyrimas dėl paukščių žūties.

Minijos gatvės 147 namo gyventojai susirūpino palėpėje radę daugybę balandžių gaišenų.

Palėpė buvo nesandari, joje jau labai seniai buvo apsigyvenę balandžiai.

Visa patalpa buvo nuklota lizdais, plunksnomis ir negyvais paukščiais, kai kurios gaišenos virtusios mumijomis, kitos – sudraskytos.

Baimindamiesi, ar balandžiai nėra užsikrėtę kokia nors ir žmonėms pavojinga liga, namo administratoriai paprašė ištirti, nuo ko krito šie sparnuočiai.

Jie buvo jau seniai nugaišę, kai kurie sudraskyti, tad jų žūties priežastis aiškintis nebuvo galimybės.

„Gaišenos buvo senos, suirusios, išdžiūvusios, ten nebebuvo ką paimti mėginiams. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius susitarė su „Nuaru“, ten viskas bus sutvarkyta. Namo administratoriams teks pasirūpinti suremontuoti stogą, kad paukščiai nepatektų vidun“, – paaiškino A.Bauža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emis

Emis portretas
Darbe vakarų laivų gamykloje pastoviai šaudo balandžius.ir nekyla jokių klausimų

TV pagalba

TV pagalba portretas
Tai tyre tyre rase prirase o priezasties nera. Nenunuodijo, tas aisku. O del ko mire keliasdesimt pauksciu - juk Vasia skaraidyti nemoka...

BaBauža

BaBauža portretas
Miesto sanitarai šaudo varnas?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių