Po priekaištų – naujas ženklinimas

Pietinėje miesto dalyje, Nidos gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai gali lengviau atsikvėpti. Nuo šiol po jų namų langais automobilius palikę vairuotojai bus baudžiami.

Pietinėje miesto dalyje, Nidos gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai gali lengviau atsikvėpti. Nuo šiol po jų namų langais automobilius palikę vairuotojai bus baudžiami.

Daugybę metų miestiečiai laiškais atakavo savivaldybę ir žurnalistus, kad šie padėtų išspręsti į neviltį variusią problemą. Gyventojai duso nuo privačios klinikos ir vaikų darželio lankytojų mašinų išmetamųjų dujų.

Taip pat miestiečius piktino kamšatys, esą savame kieme faktiškai neįmanoma rasti laisvos vietos. O kur dar, anot jų, automobilių užspeista krepšinio aikštelė, kurioje ilgą laiką niekas nežaidžia.

Buvo svarstoma apie alternatyvą – esą ypač probleminėse vietose galėtų atsirasti kelio ženklai, draudžiantys palikti transporto priemones. Su tokiu siūlymu buvo kreiptasi į savivaldybę.

Prieš kelias dienas reikalai pajudėjo ir automobilių statymas buvo apribotas. Šalia Nidos gatvės 1A daugiabučio bortelių viršuje atsirado naujas žymėjimas – geltona ištisinė linija. Buvo uždrausta stovėti ir sustoti nurodytoje vietoje.

Naują žymėjimą Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrius suderino su Kelių policijos biuru.

Esą bėgant laikui atvykėliai turėtų išmokti tvarkingai statyti savo automobilius. Tam bus vykdomi specialūs patikrinimai.

Nors atsirado tokių, kurie jau dabar ignoruoja naująją tvarką, gyventojai rezultatu patenkinti – nevietoje statomų automobilių dabar kur kas mažiau.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys šį Nidos gatvėje esantį kiemą įvardijo kaip pusiau problemišką. Jo žodžiais, naujasis ženklinimas sudrausmins klaipėdiečius. Priešingu atveju jiems grės įspėjimas ar bauda.

"Ši teritorija mums gerai žinoma, padėtį kiek apsunkina įsikūrusi klinika, čia jau ne vienas buvo nubaustas. Apskritai mieste yra daug tokių vietų. Pavyzdžiui, Taikos prospekte, Šaulių gatvėje, kur masiškai po draudžiančiais ženklais žmonės stato automobilius, o gyventojai nuolat skundžiasi", – sakė V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas

Zenonas portretas
Gal zinote nuo kada pastatytas zenklas draudziantis stoveti visoms transportó priemonem prie Nidos g.1a aiksteleje?Isskyrus gali stoveti tik sio namo gyventojai

Jo

Jo portretas
Dar nebuvo jokių geltonų linijų, kai stačiau. Net nežinojome, kad prie ne geltona pažymėta vieta pasistatyt negalima, supratau jų kieme nebuvo galima statyti, o baudą vis tiek pripaišė.

to tam dar kartą

to tam dar kartą portretas
pagal tavo logika galima ir melynai nudazyti , koks skirtumas kokia spalva ...?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių