Po pusantrų metų kapitalinio remonto atveriamos Klaipėdos senamiesčio gatvės

  • Teksto dydis:

Po maždaug pusantrų metų trukusio kapitalinio remonto penktadienį Klaipėdos savivaldybė pranešė apie atveriamas dvi gatves.

„Pokyčiai senamiesčio gatvėse – šiandien statybinės tvoros nuimamos ir atveriamos Teatro bei Didžiojo Vandens gatvės. Vykdant darbus taip pat sutvarkyta ir ties Didžiojo Vandens bei Tiltų gatvės sankirta esanti aikštelė automobiliams“, – paskelbė savivaldybė.

Anot jos, atverti senamiesčio gatves – vienas svarbiausių tikslų pasitinkant vasarą, todėl su rangovais sutarta, kad darbai būtų baigti kaip įmanoma greičiau. Pabrėžiama, kad reprezentacinę miesto dalį aktualu atverti tiek verslui, tiek gyventojams, prasidedant aktyviam turizmo sezonui.

Teatro ir Didžiojo Vandens gatves rekonstravo bendrovė „VVARFF“. Savivaldybės duomenimis, Teatro gatvės rekonstrukcijos vertė  –  575 tūkst. eurų, Didžiojo Vandens  –  622 tūkst. eurų.

Daržų gatvė, įskaitant sankryžą su Sukilėlių gatve, taip pat tikimasi, bus sutvarkyta ir atverta kitą savaitę.

Kaip anksčiau skelbė savivaldybė, kapitalinio remonto darbų terminai prailgėjo aptikus radinius, atliekant archeologinius tyrimus, susidūrus su projektuotojų sprendinių neatitikimais. Dėl karo Ukrainoje vėlavo kai kurių akmens medžiagų iš Baltarusijos tiekimas.

Anot savivaldybės, senamiesčio gatvės atnaujinamos taikant darnaus judumo principus – atsisakoma stačių bortelių, perklojamas išsiklaipęs grindinys, įrengiamas apšvietimas, sutvarkoma lietaus nuotekų sistema, gatvės tampa estetiškai patrauklesnės ir gerokai patogesnės. Pagal šiuos principus jau yra sutvarkytos Sukilėlių bei Vežėjų gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ramass

ramass portretas
Čia man vienam matosi baro okupuotos vietos naujoje aikštelėje? Baras prie darbų kainos primetė pinigų , ar tik kelis eurus už nuomą savivaldybei numeta?

Valdemaar

Valdemaar  portretas
X, tada, kada numirimas numirs

Blogai

Blogai portretas
Kad šaligatviai atsidūrė vienam lygyje su gatvėmis, vadinasi šaligatviai bus papildoma erdvė automobiliams, plius, žiemą jie atsidurs žemesniame lygyje už gatves, ir tikėtina ten bus daugiau vandens ir sniego nei gatvėse.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių