Po rinkimų – permainos uostamiesčio taryboje?

Klaipėdoje į antrąjį Seimo rinkimų turą pakliuvo du miesto tarybos nariai – konservatorius Arūnas Barbšys ir liberalas Simonas Gentvilas. Jei jie būtų išrinkti į parlamentą, juos Klaipėdos taryboje turėtų pakeisti Evaldas Jurkevičius ir Jurgita Choromanskytė.

Taryboje – kiti veidai?

Jau po savaitės bus aišku, kokios permainos artimiausiu metu laukia Klaipėdos miesto tarybos. Jei į Seimą bus išrinktas konservatorius A.Barbšys, kuris Pajūrio rinkimų apygardoje antrajame ture susigrums su liberalų atstovu Gintaru Vaičekausku, į miesto tarybą paklius E.Jurkevičius.

Šis politikas dar pernai savivaldybių rinkimuose buvo konservatorių sąraše, kur po balsavimo, surinkęs 902 klaipėdiečių balsus, liko šeštas ir į tarybą nepateko.

Per šiuos Seimo rinkimus E.Jurkevičius savo laimę bandė vienmandatėje Marių rinkimų apygardoje, tačiau liko 8 iš vienuolikos kandidatų, surinkęs 4,96 proc. balsų.

Paradoksali situacija

Įdomu tai, kad E.Jurkevičius šiuo metu jau nėra konservatorius, jis pastaruosiuose rinkimuose dalyvavo su Antikorupcine N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija. Jei A.Barbšys būtų išrinktas į Seimą, E.Jurkevičius taptų Klaipėdos tarybos nariu, kur buvo renkamas kaip konservatorius.

"Mane išrinko žmonės, šiandien aš esu nepartinis. Aš visiškai priklausau žmonėms. Jūs norite pasakyti, kad aš nevertas tarybos nario pareigų? Konservatoriai neturi jokios teisinės formos savo pretenzijoms reikšti", – rėžė Seimo rinkimus pralaimėjęs E.Jurkevičius.

"Yra toks įstatymas ir viskas, nepaisant to, kad jis nebėra mūsų partijos narys, jis gaus tarybos nario mandatą. Tačiau gal dar ankstoka spėlioti, nes Seimo rinkimai nepasibaigė", – sakė A.Barbšys, kuris yra ir Klaipėdos savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas. Tad, pasikeitus aplinkybėms, ir šis postas liktų tuščias.

Postuose – vakansijos

Į Seimą veikiausiai paklius liberalas tarybos narys S.Gentvilas, kuris daugiamandačiame partijos sąraše liko devintas (aštuoni liberalai jau pakliuvo į naują Seimą) ir jo dar laukia antras rinkimų turas vienmandatėje Danės rinkimų apygardoje.

Net jei antrajame rinkimų ture jam ir nepasisektų, S.Gentvilo šansai gauti parlamentaro mandatą ne tokie jau menki, nes keturi partijos sąraše rinkimus laimėję jo kolegos dar kausis vienmandatėse apygardose antrajame ture ir bent dviem iš jų prognozuojama pergalė. Tad prognozuojama, kad S.Gentvilas veikiausiai paliks Klaipėdos miesto tarybos nario vietą.

Tokiu atveju ją turėtų užimti 35-erių Jurgita Choromanskytė. Ji jau yra buvusi tarybos nare, dirbo europarlamentarų Eugenijaus Gentvilo ir Leonido Donskio biuruose Briuselyje, užsiima akademine veikla.

Į Seimą pasitraukus S.Gentvilui, reikės naujo pirmininko Miesto plėtros ir planavimo komitetui, taip pat atsilaisvins stebėtojų tarybos pirmininkų pozicijos bendrovėse "Klaipėdos energija" ir "Klaipėdos autobusų parkas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

mąstantiems

mąstantiems portretas
O kaip tas Vaičekauskas pateko į antrą turą? Ar dėl to, kad per TV dažnai rodo apie ratuotus žmones ir taip nusikalba su savo leksikonu, kad gėda jau klausytis. Ką jis seime veiks, jei laimės??? Gėda... Niekur debatuose net neteko matyti, kokia jo programa ir t.t.

Kokią teisę

Kokią teisę portretas
turi kažkas, vietoje išrinktų Klaipėdos tarybos narių dabar užsimaniusių eiti seiman,skirti kažkokius kitus?Taigi jų niekas nerinko.Jurkevičius dėl savo svyruojančio padorumo tikrai nenusipelnė miestiečių pasitikėjimo, na o CHoromanskytė iš viso nežinoma.Iš kur ji išdygo ir kur iki šiol buvo?//Kas per maniera nesiskaityti su viešaja nuomone ir daryti kas šauna į galvą?

baisu ,

baisu ,  portretas
kaip tokiais plakatais , kurie iskabinti prie TEO , o dabar vejo blaskomi metosi centrineje gatveje yra meginama patekti i seima , lipant per galvas , izeidinejant......rasant pvardes ....
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių