Po straipsnio - Kuršių nerijos parko direkcijoje atleidimai

Kuršių nerijos nacionaliniame parke kolektyvo ir Saugomų teritorijų tarnybos vadovų susitikimą vainikavo atleidimas atgaline data. Neslepiama, kad artimiausiu metu bus atleista dešimtadalis darbuotojų.

Nesutarimus tarp Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos naujojo vadovo Tomo Tukačiausko bei Teisės ir personalo skyriaus vadovo paviešinęs Sergejus Juzikas susilaukė nuobaudos už pravaikštas ir vakar buvo atleistas iš pareigų.

"Sprendimą priėmė sudaryta direkcijos komisija. Žmogus negali nevaikščioti į darbą", – tikino Saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė.

"Atleido atgaline data, nuo rugpjūčio 3 d. Tačiau avansą už rugpjūtį man išmokėjo. Žinoma skųsiu šį atleidimą", – aiškino darbuotojas.

S.Juzikas tvirtino, kad jo atleidimas susijęs su parko direkcijoje esą buvusių negerovių, kurias dienraštis "Klaipėda" aprašė praėjusią savaitę, paviešinimu.

"Tai kerštas. Susidorojo už atskleistą tiesą. Pirmadienį buvau darbe, niekas nieko nesakė apie atleidimą", – stebėjosi pareigų netekęs klaipėdietis.

Saugomų teritorijų tarnybos vadovė R.Baškytė aiškino, kad šis atleidimas tėra pirmasis iš gresiančiųjų ateityje.

"Ateityje atleidimų turėtų būti daugiau. Manau, kad kalbėsime apie 10–15 proc. darbuotojų atleidimą. Mes visi turime galvoti apie išlikimą, finansavimas sumažintas ženkliai", – aiškino tarnybos vadovė ir pridūrė, kad etatų mažinimas palies visus skyrius bei administraciją.

Susitikime su kolektyvu R.Baškytė tikino aptarusi kelis taupymo būdus.

"Didžiojo kopagūbrio išsaugojimui skirtas finansavimas galėtų "eiti" tiesiai per direkciją. Būtų paprasčiau ir taupiau. Kalbėjomės apie nekilnojamąjį direkcijos turtą, aptarėme tarnybinių butų situaciją", – aiškino R.Baškytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvazi taupymas

Kvazi taupymas portretas
Idealiausias taupymo modelis butu, manau, skubiai atleisti pati parko direktoriu. Skaiciuokime kodel ? Vazineja tarnybiniu automobiliu savo nemenka seimyna, nesant poreikio isistate plastikinius langus i tarnybini buta uz kosmine kaina. Moka nuompinigius uz tarnybini buta mazesnius nei studentai uz "baraka". Neteisetai, pazeidziant istatymus, paaukstina pareigose sau lojalius, taciau garbes ir orumo neturincius zmogus. Leidzia ir toliau naudotis tarnybinemis islygomis savo pavaduotojai. Na, ir ,paskutinis pastebejimas tai - kad neteisetas Juzicso atleidimas, kuris persikels i teismus, o plius dar kompensacijos uz priverstines pravaikstas bei , galbut moraline zala, advokatu apmokejimai ir pan. mokesciu moketojams atseis keleta ar keliolika tukstanciu litu. Retorinis klausimas: ar po sio, save vadinancio parko direktoriumi ,asmens paskirimo i pareigas sumazejo ar padidejo direkcijos islaidos ? Manau , kad padidejo ir dides jau nekalbant apie valstybines istaigos diskreditavima visuomenes akyse, kas tiesiogiai susiveda i didele zala valstybei. Manau, kad teisesaugos institucijos turetu aktyviau pasidomauti , kai kuriu asmenu piktnaudziavimu valstybes tarnyba sioje is mokesciu moketoju piningu islaikomoje kontoroje.

T

T portretas
tegyvuoja nepriklausoma feodalinė lietuva...

klp

klp portretas
Gražus, tiesmukas, klasikinis susidorojimas. O juk jau XXI amžius...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių