Po Vėlinių Joniškės kapinėse – nuostoliai: žmonės turėjo klampoti po purvyną

Po Visų Šventųjų dienos ir Vėlinių Joniškės kapines lankę žmonės ėmė piktintis – vienoje kapinių pusėje turėjo klampoti po purvyną. Nemaloniai nustebę liko ir po ilgojo savaitgalio į kapines atėję darbininkai, čia tvarkantys nuotekų sistemą. Ne vieną jau atliktą darbą jiems teko daryti iš naujo.

Joniškės kapinės yra ant kalno, gruntiniai vandenys – labai arti paviršiaus, o senoji, dar keraminių vamzdžių kanalizavimo sistema – jau senokai suirusi.

Daug metų lietus paskandindavo ne tik didžiuosius takus, bet ir mažesnius takelius, kurie veda prie daugelio kapų. Žmonėms tekdavo klampoti pažliugusia žeme, o kapinių prižiūrėtojams būdavo sunku tinkamai atlikti savo darbą.

Šiemet ten, kur labiausiai kaupėsi vanduo, pakloti nauji drenažo vamzdžiai, daugelyje vietų buvo pastatyti paviršiniai latakai vandeniui nubėgti į šulinius.

Didžiausią bėdą padarė į kapines mašinomis atvažiavę lankytojai.

Išasfaltuoti tvarkomų takų iki švenčių nespėta. Tačiau didžioji takų dalis tam buvo paruošta – išpilta ir sutrombuota skalda. Tose vietose per ilgąjį savaitgalį žmonės galėjo kur kas patogiau pasiekti kapus.

Tačiau nedidelė dalis takų liko be skaldos. Darbininkai prieš pat šventes sutrombavo gruntą ir ten, bet palijus jie tapo neišbrendami.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Zina Stankienė, atsakinga už kapines, patikino, kad net ir palijus išmaurotų takų atskirtus kapus galima buvo pasiekti nesusitepus batų. Tiesiog reikėjo paėjėti aplinkui.

"Didžiausią bėdą padarė į kapines mašinomis atvažiavę lankytojai. Dėl jų elgesio sulaukėme ne vieno skundo. Žmonės kapinių takais važinėjo pernelyg greitai. Buvo savo mašinomis užstatę rangovams įvažas. Likusios vėžės rodo, kaip neatsakingai važinėta po kapines, kiek žalos padaryta. Ne vienoje vietoje automobilių ratai sugadino, tiesiog išstumdė betoninius lovelius, kuriais vanduo turėjo nutekėti į nuotekų šulinius, radome apgadintų ir vandens kolonėlių. Tiksliai neaišku, kas padarė nuostolių", – piktinosi Z.Stankienė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į kapines mašinomis leidžiama įvažiuoti neįgaliesiems, vyresniems nei 80 m. asmenims ir tiems, kuriems reikia atsigabenti į kapines sunkių, rankomis nepanešamų daiktų.

Kapinių priežiūra besirūpinanti valdininkė stebėjosi, kad daugelis didesnių kapų tvarkybos darbų ėmėsi prieš pat Vėlines ar net per šventes, bet ne gerokai anksčiau.

Nuotekas tvarkantys darbininkai dirba, kol kas laikomasi numatytų terminų.

Priekaištus dėl klampynės kapinėse Z. Stankienė atrėmė paprastai: "Tai yra darbo procesas, daug metų bet kuriuo metų laiku kapai telkšodavo vandenyje."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anireg

Anireg portretas
Kažkaip lėtai jie dirba,visą vasarą pirmyn atgal su vienu eskavatorium ir sunkvežimiu, matyt pasamdė pačius pigiausius, Sūnaus kapas kraštinis,visada apneštas purvu.Skaičiau ,kad dar metus jie taip tampysis.Nusibodo

Šiaip aš taip pat pasipiktinau

Šiaip aš taip pat pasipiktinau  portretas
valdininke . Kapus tvarkome nuolat , o ne tik prieš Vėlines . Kada pradėjote darbus , ponai , kad iki Vėlynių nepavyko sutvarkyti ? Seniai klampojome aplink .Stebuklas prieš Vėlines ir jų metu padaugėjo žmonių ? O valdininkė stebisi kodėl ne anksčiau ? O koks ponios reikalas ? Žiūrėkite kaip jūs tvarkotės . Gerai , kad nors su mašina ėjo privažiuoti . Mano galva , tokias" nesijaudinančias " dėl savo darbo vietos ponias , reikėtų išpašolvoninti . Alio , savivaldybe ...

Mukas

Mukas portretas
Jaučiasi kad savivaldybeje kažkas netaip. Pastoviai kalti žmones. Specialistai-gal problema ne žmones. Kai specialistui sakai kad bus blogai ir ne taip kaip jis galvoja, stebina atsakymai Kad viskas vyksta pagal projekta nustatytu laiku ir vietoje! Jau kaip kokia Mantra. Itariu jus nesuprantate ir negirdite žmoniu kuriem dirbate. Gal tiesiog nenorite.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių