Po vienu stogu – trys parodos

Statybos, namų interjero ir dizaino, sodininkystės ir aplinkos priežiūros naujienas, aktualijas, mados tendencijas, paslaptis sužinoti bei idėjų, kaip atnaujinti būstą, aplinką, pasisemti norintys klaipėdiečiai jau kitą savaitę laukiami didžiausioje Vakarų Lietuvoje statybų verslo parodoje „Individuali statyba 2015“.


 

Statybos, namų interjero ir dizaino, sodininkystės ir aplinkos priežiūros naujienas, aktualijas, mados tendencijas, paslaptis sužinoti bei idėjų, kaip atnaujinti būstą, aplinką, pasisemti norintys klaipėdiečiai jau kitą savaitę laukiami didžiausioje Vakarų Lietuvoje statybų verslo parodoje „Individuali statyba 2015“.

Populiarumas kasmet auga

23-oji tarptautinė paroda „Individuali statyba 2015“, kur vienoje vietoje galima susipažinti su statybų verslo naujienomis ir aktualijomis, startuos balandžio 16-ąją ir truks keturias dienas. Po vienu stogu tradiciškai vyks interjero ir idėjų paroda „Inter Deco“ bei sodo ir aplinkos tvarkymo idėjų mugė „Mano Sodas“.

„Visi renginiai dera kartu ir vieni kitus papildo. Žmonės vienoje vietoje gali sužinoti ir rasti viską: kaip pastatyti kokybišką, ekonomišką būstą, jį įsirengti ir sukurti jaukią atmosferą, tinkamai apželdinti kiemą bei ką pasodinti savo sode“, – tvirtino renginio organizatorės bendrovės „Expo Vakarai“ vadovas Saulius Savickis.

Kasmet šis renginys auga – pritraukia vis daugiau dalyvių ir lankytojų. Prieš ketverius metus parodoje dalyvavo 240 statybos paslaugas ir naujoves pristatančių įmonių. Jos buvo išsidėsčiusios 3 tūkst. 388 kv. metrų plote. Parodoje apsilankė daugiau nei 18 tūkst. žmonių.

Praėjusiais metais parodos dalyvių skaičius išaugo iki 254. Paslaugas ir naujoves pristatė ne tik Lietuvos įmonės, bet ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Čekijos.

Padidėjo ir dalyviams įsikurti reikalingas plotas. Praėjusiais metais jis siekė 4 tūkst. 54 kv. metrus. Šiemet jis bus dar didesnis.

Organizatoriai džiaugėsi, kad sulaukiama ir vis daugiau lankytojų: naujovėmis besidominčių specialistų, savo būstus kuriančių ar tai besiruošiančių daryti žmonių, smalsuolių. Praėjusiais metais renginyje jų apsilankė 22 tūkst. 609.

Dėmesys – alternatyviajai energetikai

Kaip ir kasmet, paroda „Individuali statyba 2015“ bus aktuali ne tik statybų specialistams, bet ir savo būstus kuriantiems, įrenginėjantiems ar tai planuojantiems daryti žmonėms.

Dalyviai pristatys ne tik darbo įrenginius, prietaisus, įrankius, specializuotą literatūrą, bet ir statybos bei remonto paslaugas, medžiagas, langus, duris, vartus, santechniką, šildymo ir vėdinimo sistemą, elektros instaliaciją. Lankytojai galės išgirsti apie naujausias technologijas, ras informacijos apie projektavimo darbus, galės pasikonsultuoti su norimais klausimais.

Renginyje vyks seminarai apie „sveiką“ statybą: kokias medžiagas naudoti, kad oras patalpose būtų švarus, kuo ypatinga kedro namų sistema.

Parodos neturėtų praleisti ir daugiabučius namus renovuojantys ar ketinantis tai daryti klaipėdiečiai. Būsto energijos taupymo agentūra pristatys Daugiabučių namų atnaujinimo programą. Bus galima sužinoti daugiau apie pastatų šiltinimo subtilybes.

Didelis dėmesys bus skiriamas ir alternatyviajai energetikai. Vyks konferencija „Energinio efektyvumo įtaka architektūrai“. Bus pristatyti ir alternatyvūs šildymo bei karšto vandens ruošimo būdai.

Pagrindinė šios parodos naujovė – verslininkams skirta konferencija „Atsakingo verslo link“. Jos metu bus kalbama apie esamą situaciją, socialiai atsakingo verslo skatinimą, socialinės atsakomybės pridėtinę vertę prekės ženklui ir įmonės reputacijai, problemas, su kuriomis susiduria atsakingas verslas.

Tarptautinės parodos „Individuali statyba“ organizatoriai pabrėžė, kad jie pasisako už socialiai atsakingą verslą. Dėl šios priežasties kartu su partneriais kilo mintis surengti tokią konferenciją.

Laukia ir sodininkų, ir floristų

Sodo, aplinkos puoselėjimo ir praktinių idėjų mugė „Mano sodas“ „Švyturio arenoje“ organizuojama jau šeštus metus. Šiemet joje planuojama sulaukti apie 70 dalyvių.

Pabrėžiama, kad ši mugė iš kitų projektų išsiskiria tuo, kad labiausiai yra orientuota į žmogų.

Paroda skirta ne tik sodininkui, bet ir floristui, sveikos ir žalios aplinkos entuziastui. Praėjusiais metais apie penktadalis dalyvių joje pristatė bei prekiavo sodinukais ir sodui skirtomis prekėmis.

Šios mugės pagrindiniai lankytojai yra miesto gyventojai, turintys sodą arba sodybą, individualių namų savininkai, augalų mylėtojai. Jie domisi ne tik sodinukais, bet ir sodo technika, įrankiais.

Lauke veiksianti mugė bus suskirstyta į sektorius: sodo technika, inventorius, lauko baldai, šiltnamiai, apželdinimas, aplinkos priežiūra, sodinukai, sėklos, augalai. Tai lankytojams padės lengviau rasti ieškomų prekių ar paslaugų.

O kuris sodininkas nenorėtų atrodyti gražiai? Mugėje bus pristatomi stilingi ir madingi darbo drabužiai bei įrankiai.

Šiais metais bus rengiama ir šventė mugės lankytojams bei dalyviams. Jos metu bus prekiaujama ūkininkų produktais, skambės liaudiška muzika, vyks rungtys, loterijos, žaidimai.

Mugės metu vyks ir seminarai, kurių metu lankytojai išgirs naudingų praktinių patarimų.

Atskleis interjero tendencijas

Namų interjero ir dizaino paroda „Inter Deco“ rengiama ketvirtus metus. Ji vienoje vietoje suburia visus neabejingus inovatyvioms interjero ir dizaino idėjoms.

Šios parodos pagrindiniai lankytojai – interjero specialistai ir asmenys, kurie kuria savo gyvenamąją erdvę. Renginio metu bus eksponuojami baldai, dekoravimo medžiagos, grindų dangos, apšvietimo sistemos, užuolaidos, vaizdo, garso aparatūra, durys, slankiojančios sistemos, kitos paslaugos.

Parodos metu bus skatinama suprasti interjero vaidmenį namuose, bus galima sužinoti, ką daryti, kad jis padėtų sukurti gerą savijautą.

Atėjusiesiems bus atskleistos ir namų interjero mados tendencijos. Lankytojai galės sudalyvauti diskusijoje apie meną interjere, paskaitoje „Meno kūrinių kolekcionavimas – investavimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių