Poilsiautojai iš naujo atras Parnidžio kopą – taps patrauklesnė lankytojams

  • Teksto dydis:

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija ir bendrovė „Ekspomeda“ pasirašė sutartį ES finansuojamo projekto rangos darbams atlikti – žadama sutvarkyti Parnidžio kopą ir pritaikyti ją lankymui. Be ES finansavimo, šiam projektui įgyvendinti lėšų skiria ir Neringos savivaldybė.

Takas į Parnidžio kopą yra vienas gražiausių ir lankomiausių, todėl statybos darbai turi būti atliekami labai atsakingai ir jautriai.

Siekiant, kad naujoji infrastruktūra (laiptai, regyklos, takai) kuo ilgiau laikytų, šių objektų statybai bus naudojama maumedžio mediena.

Miško takas nuo sporto mokyklos iki Tylos slėnio bus pradėtas tvarkyti balandžio mėnesį. Planuojama, kad darbai bus baigti iki vasaros sezono pradžios. Vėliau bus įrengiami naujieji laiptai. Turistai iki Parnidžio viršūnės kol kas turės lipti senaisiais laiptais.

Pirmieji laiptai šiauriniame kopos šlaite buvo įrengti tik apie 1975 m. Iki tol visi lankytojai į kopą lipdavo ir nuo jos leisdavosi kas kaip išmanė.

Dėl pustomo smėlio laiptai ir takai ne kartą buvo perkelti. Dabartiniai laiptai yra trečioje vietoje, o šiais metais nauji laiptai bus kitoje – jau ketvirtoje vietoje.

Įgyvendinant projekto veiklą bus sutvarkytas pėsčiųjų takas nuo Neringos sporto mokyklos į Parnidžio kraštovaizdžio draustinį, įrengti nauji mediniai laiptai į Parnidžio kopą, pastatytos regyklos, nauji informaciniai stendai, kiti inžineriniai statiniai ir mažosios architektūros elementai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip faina,

kaip faina, portretas
viskas kaip ir siūliau, pušynus jau iškirto, miško takus sunaikino, nidos kaimelį išrausė, beliko tik kopas išlyginti ir pavaryti tris dideles maximas ir stiklo bildingus kaip dubajuj ar svetlogorske.Pirmyn idiotai.

O

O portretas
Barzdoti vaikai papedeje žaidžiantys kamoliuka ištryps visa groži ir turistai matis tukstančius pedučiu o nepaliesta kopa bus ten kairiau rusijos puseje EFA vadinasi. O gaila, turint parnidžio kopa ir nesugebet jos apsaugoti:)

Maras

Maras portretas
Po 3 metu, kai ateis nauja valdzia ir nuims karantina...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių