Poilsiautojai trypia Naglių rezervatą

Kuršių nerija šiemet ypač kenčia nuo įžūlių poilsiautojų – iškylaujančios kompanijos į rezervatą atplaukia laivais ir nevaržomai linksminasi griežtai saugomoje teritorijoje.

Aplinkosaugininkai, išvydę gamtai neabejingo gyventojo fotografijas su Naglių rezervate užfiksuotais vaizdais, nusprendė žymėti Kuršių marių pakrantę ties saugoma teritorija.

„Jei nacionaliniu mastu buvo sutarta, kad ši vieta turi likti gamtai, vadinasi, mes visi turime gerbti tai ir laikytis bendrų susitarimų. Yra daugybė vietų, kur poilsiautojai gali atplaukti laivais, išlipti ir mėgautis poilsiu“, – kalbėjo Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser.

Gamtosaugininkams perduotose nuotraukose matyti net keli laivai ir jais atvykę poilsiautojai.

Vienos kompanijos sėdinėjo pakrantėje ir leido laiką prie savo jachtos.

Kitose nuotraukose matyti, kaip laivais atplaukę poilsiautojai nuogi deginasi saulutėje. Neringiškis užfiksavo ir nutryptas Naglių rezervato kopas.

„Ši vasara yra pirmoji, kai buvo pastebėtas toks reiškinys. Anksčiau nėra buvę, kad žmonės į rezervatus brautųsi iš vandens pusės. Fotografijose užfiksuotų laivų savininkus kviesimės į direkciją“, – pastebėjo A.Feser.

Tarp Juodkrantės ir Pervalkos 9 kilometrus besitęsiantis Naglių rezervatas atakuojamas ir dviratininkų.

„Esu pastebėjusi, kad dviratininkai, važiuodami nuo Juodkrantės pusės, nepaiso net tvoros, kuri žymi rezervato ribą. Juk žmogui turi būti aišku, kad tai kita teritorija, tačiau poilsiautojai vis tiek važiuoja dviračiais per kopas ir poilsiauja ten“, – tikino parko direkcijos vadovė.

A.Feser teigimu, direkcija užsakė 10 specialių ženklų, kurie įspės lankytojus, kad jie mariomis pasiekė rezervato krantą.

Aplinkosaugininkai kasmet turi rūpintis sulaužytais, suniokotais informaciniais ženklais, kurie išdėstyti pajūryje.

„Kol kas norime prevenciškai perspėti poilsiautojus, kad jie laikytųsi taisyklių. Jei žmonės nepaisys ir ženklų, įžūlių lankytojų laukia baudos“, – tikino A.Feser.

Naglių ir Grobšto rezervatuose budi Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai. Už lankymąsi rezervate be leidimo numatyta bauda nuo 300 iki 500 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gm

gm portretas
,,Jei nacionaliniu mastu buvo sutarta, kad ši vieta turi likti gamtai, vadinasi, mes visi turime gerbti tai ir laikytis bendrų susitarimų" - Kas su kuo susitarė? Gal gamtosaugininkai su kormoranais? Jiems leidžiama nutriesti visą Juodkrantės sengirią, o žmogui įžengusiam į rezervatą grasinama 5oo litu bauda. Neringos meras pasiūlė šaudyti kormoranus, bet gamtosaugininkai, atrodo, mieliau išnaikintu žmones, kad netriptu gamtos. Kam ta gamta, jei žmogus negali ja pasidžiaugti, kormoranams???

pazeidejas

pazeidejas portretas
As noreciau atvykti i direkcija kad man kas nors protokola surasytu uz lankimasi rezervate ar atsiras tok reindzeris kuris sugebes surasyti protokola ar perduosite valstybiniams aplinkos ap[saugos pareiogunams surasyti

hmm

hmm portretas
tai, kad nemokat normaliai islipe i kranta elgtis. Laipiojat kur negalima. Man paciai teko matyti nuotraukas kaip dauguma taip daro ir nepaiso perspejimo. Ziurek ir dziaukis ta gamta is savo valties, o neniokok!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių