Poilsiautojams vasara pajūryje bus brangesnė

Pajūrio kurortuose jau skelbiama vasaros sezono pradžia. Pirmoji startuoja Palanga. Neringoje vasaros sezono pradžios šventė vyks gerokai vėliau. Prognozuojama, kad šį sezoną pajūrio kurortuose apsilankys daugiau poilsiautojų, tačiau jiems teks plačiau atverti pinigines nei pernai.

Pajūrio kurortuose jau skelbiama vasaros sezono pradžia. Pirmoji startuoja Palanga. Neringoje vasaros sezono pradžios šventė vyks gerokai vėliau. Prognozuojama, kad šį sezoną pajūrio kurortuose apsilankys daugiau poilsiautojų, tačiau jiems teks plačiau atverti pinigines nei pernai.

Susidomėjimas vis didėja

Palangos vasaros sezono šventė prasideda šiandien. Šiai progai skirti renginiai vyks visą savaitgalį.

Kurorto turizmo informacijos centro vadybininkas Mindaugas Surblys tvirtino, kad susidomėjimas švente buvo didelis, tačiau visų norinčiųjų atvažiuoti dar laukiama. Nakvynę bus galima rasti be vargo.

"Nors vasaros sezonas tuoj prasidės, Palanga nėra sausakimša. Laisvų kambarių ir viešbučiuose, ir privačiame sektoriuje tikrai yra", – informavo M.Surblys.

Tiek palangiškiai, tiek neringiškiai, tiek klaipėdiečiai prognozuoja, kad šis vasaros sezonas bus intensyvus. Tikimasi: atvyks daugiau poilsiautojų.

Užklausų dėl pramogų, apgyvendinimo, naujovių sulaukiama nuo 2013-ųjų pabaigos.

"Susidomėjimas didėja kasdien. Gal žmonių gyvenimo kokybė pagerėjo arba jie iš naujo atrado Neringą. Nors sezonas dar neprasidėjo, poilsiautojų yra daug. Pirmąjį gegužės savaitgalį keltai žmones kėlė be grafiko. Tai daug ką pasako. Manome, kad sulauksime daugiau poilsiautojų nei praėjusią vasarą", – spėjo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Neringa Gecevičiūtė.

Viešbučiuose trūksta vietos

Intensyvesnio sezono tikimasi ir Klaipėdoje. Į uostamiestį šiemet atplauks daugiau kruizinių laivų nei pernai – 63. Didžiausieji atplukdys po daugiau nei 3 tūkst. turistų.
Liepai jau sudėtinga rasti kambarį viešbučiuose. Jie yra beveik užpildyti.

"Pavieniams turistams dar liepai galima rasti kambarį, tačiau grupėms jau beveik neįmanoma. Džiugina, kad žmonės iš anksto užsako viešbučius. Ypač tai svarbu grupėms. Būdavo atvejų, kai žmonės sumano atvažiuoti į Klaipėdą paskutinę minutę, prašo surasti kambarį, o mes neturime, ką pasiūlyti", – pasakojo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Palangiškiai nesiryžta prognozuoti, ar bus daugiau poilsiautojų. Pasak M.Surblio, užklausų sulaukiama daug, tačiau taip yra prieš kiekvieną sezoną. Labiausiai žmones domina apgyvendinimas.

Norėjo išsinuomoti Neringą

Vietas viešbučiuose iš anksto dažniausiai rezervuoja užsieniečiai. Lietuvaičiai suaktyvėja prieš pat vasaros sezoną. Jie jau pradėjo domėtis poilsiu pajūryje.

Svečios šalys, kurių piliečių daugiausia apsilanko Vakarų Lietuvoje, beveik nesikeičia. Pajūrio kurortai ir uostamiestis populiariausi tarp vokiečių, rusų, latvių, baltarusių.

Poilsiu Neringoje taip pat domisi prancūzai, belgai, ispanai, italai, norvegai, suomiai.

"Į Klaipėdą atvykstančių poilsiautojų geografija keičiasi nežymiai. Pirmoje vietoje jau kuris laikas yra vokiečiai. Manau, kad dar gerą dešimtį metų jų pas mus atvyks daugiausia", – numatė R.Savickienė.

Sulaukiama svečių ir egzotiškų šalių. Palangoje šiemet jau lankėsi atvykėliai iš Pietų Korėjos, Taivano. Nidoje yra viešėję poilsiautojai iš Pietų Korėjos, Japonijos, Kinijos.

"Džiugina, kad mus atranda ir tokių tolimų šalių gyventojai. Pasidomime, kodėl jie čia atvažiavo, kaip sužinojo. Dažnai paaiškėja, kad, kaip mums jų šalys atrodo egzotiškos, taip jie egzotikos ieško pas mus", – paaiškino N.Gecevičiūtė.

Iš šių šalių atvykę poilsiautojai pateikia ir neįprastų klausimų. Pernai Nidoje viešėjo turizmo agentūrų atstovų grupė iš Kinijos. Jie domėjosi, ar galima išsinuomoti šį kaimą. Pabrėžė, kad Neringoje viskas dera tarpusavyje, yra harmonija, kurios nėra niekur pasaulyje.

"Į tokius klausimus žiūrime su humoru", – tvirtino N.Gecevičiūtė.

Poilsiu pajūryje aktyviai domisi ir poilsiauti į Lietuvą planuojantys grįžti emigrantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gražu

gražu portretas
pensininkų choras užgiedojo.Jeigu jums per brangu sėdėkite namuose.Nors dauguma komentatorių ir Palangoje nėra buvę,bet nuomonę turi.

Jo

Jo  portretas
Kainos kyla? Nu ryškiai čia kaltas tiktai euras. Lietuviškai mąstant, iš viso niekas neturėtų kainuoti daugiau nei litą. Pietūs, nakvynė, etc. Va, eurą užuodžia ir plėšia vargšus žmones, kaip aniems ir ne gėda. Nu jau kaip euras atsiras, tai iš viso niekas algų niekur ir niekam nebemokės ir visur plėš dešimteriopai, kol subliukš resursai kojinėse. Otada jau - vajėzau - Lietuvai bankrotas. Ryškiai ne kitaip.

NU

NU portretas
KAS GALI VAZIUOTI ATOSTOGAUTI I PALANGA?SIAUBAS KAZKOKS KAIP TEN GALIMA PAILSETI?KAINOS NENORMALIOS VISI,KAIP VANAGAI TIK IR ZIURI KAIP ISLUPTI KUO DAUGIAU IS ZMOGAUS!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių