Pokyčiai Klaipėdoje: ieškomas naujojo sporto ir laisvalaikio komplekso šeimininkas

Uostamiesčio savivaldybė žvalgosi naujojo sporto ir laisvalaikio komplekso, turinčio iškilti buvusioje antrojoje vandenvietėje, statytojų ir šeimininkų. Konkurso laimėtojas objektu rūpinsis daugiau nei du dešimtmečius.

Planai, kad Ryšininkų g. 11 sklype, kur anksčiau veikė antroji Klaipėdos miesto vandenvietė, iškils naujas modernus sporto ir laisvalaikio kompleksas, – iriasi pirmyn.

Šiomis dienomis savivaldybė pranešė skelbianti tokio objekto statybos, valdymo ir naudojimo perdavimo pagal koncesijos sutartį konkursą.

Jo laimėtojas naująjį kompleksą valdys daugiau nei du dešimtmečius – sutartį planuojama pasirašyti 25 metams.

Sporto ir laisvalaikio komplekse veiklos ras įvairiausių sporto šakų atstovai.

Numatoma, kad čia bus įrengta transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui ir kitoms sporto šakoms. Planuojama, kad jos plotas turėtų būti ne mažesnis kaip 5 tūkst. kv. m.

Daugiafunkciame sporto komplekse taip pat žadama įrengti po krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę ir tris tinklinio bei penkias badmintono aikšteles.

Planuojamame objekte turėtų atsirasti ir dvi ledo aikštelės, atitinkančios Tarptautinės ledo ritulio federacijos IIHF reikalavimus su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų.

Skelbiama, kad daugiafunkcis kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

Gana patrauklioje vietoje iškilsiančio objekto statytojams prieš pradedant darbus dar reikės tinkamai paruošti teritoriją.

Pranešama, kad būsimo komplekso teritorijoje esantys pastatai buvo reikalingi minėtos vandenvietės veiklai, tačiau jau apie septynerius metus stovi nenaudojami.

Šiuo metu pastatuose yra likusios demontuotų įrenginių konstrukcijos, pavyzdžiui, aeracijos pastate tebėra gelžbetonio konstrukcijos, kurios siekia apie 5 m gylį.

Norint įgyvendinti projektą, koncesininkui teks pašalinti visa tai, kas nebereikalinga.

Paraiškas paskelbtam konkursui galima teikti iki šio mėnesio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
kaip miesto savivaldybe leidzia tas tvoras statyti kazkokia geda ir absurdas

Morališkai pasenęs

Morališkai pasenęs portretas
Gaila, kad nerą baseino, o juk tiek nedaug tereikėjo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių