Policijos rėmėjams – padėkos

Klaipėdos apskrities policijos komisariate vyko kalėdinė padėkos popietė. Pagerbti policijos rėmėjai, saugių kaimynysčių grupių ir visuomenės nariai, aktyviai kuriantys saugią aplinką bendruomenėje.

Šiemet tai antras panašaus tipo renginys uostamiestyje. Pirmasis, kuriame įvertinti aktyvūs visuomenės nariai, prisidedantys prie bendruomenės saugumo, vyko birželį.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė vylėsi, kad tokie susitikimai taps tradicija.

„Policijos rėmėjai, saugios kaimynystės grupės, aktyvūs miestiečiai labai svarbūs mūsų darbe. Jie padeda pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą. Norime jiems padėkoti už pagalbą“, – tvirtino pareigūnė.

Klaipėdos apskrityje iš viso yra 190 policijos rėmėjų. Šiemet per 11 mėnesių jie dirbo beveik 3 tūkst. valandų. Saugios kaimynystės grupių Klaipėdos apskrityje yra 249, iš jų 80 – mieste.

R.Bekėžienė pasakojo, kad iniciatyvių žmonių, kuriems rūpi saugumas, yra daug. Iš jų policija sulaukia daug pranešimų apie įvairius pažeidimus.

Pareigūnė džiaugėsi, kad pastaruoju metu policijos rėmėjai aktyviau talkina pareigūnams. Manoma, kad tam įtakos turi internetinėje svetainėje pradėtas skelbti laikas, kada jų pagalba būtų reikalinga pareigūnams.

„Žmonės mato grafikus ir gali susiplanuoti“, – pasakojo viršininkė.

Pasak R.Bekėžienės, rėmėjų ir policijos pareigūnų darbo rezultatai džiugina. Prieš dvi savaites patruliavimo metu kartu jie sulaikė asmenis, kurie, įtariama, vartojo narkotines medžiagas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Situacijų būna įvairių. Tenka ir prevenciškai įspėti pažeidėjus, o kai kuriais atvejais užkertamas kelias ir rimtam nusikaltimui“, – pabrėžė pareigūnė.

Renginyje galėjo dalyvauti visi, kuriems įdomus policijos darbas ir rūpi saugumas. Atėjusieji buvo supažindinti ir su policijos pertvarka.

„Norėjome išgirsti ir pačių rėmėjų nuomonę, ką galima padaryti, jog bendradarbiavimas būtų efektyvesnis, veiksmingesnis, pasiektume bendrą rezultatą, kad Klaipėdos miestas ir apskritis būtų saugūs. Taip pat norime, kad kuo didesniam skaičiui žmonių pradėtų rūpėti ne tik pačių, bet ir bendruomenės saugumas“, – teigė R.Bekėžienė.

Policijos rėmėjams įteiktos ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, Palangos mero Šarūno Vaitkaus padėkos.

Padėkos įteiktos šiems policijos rėmėjams

Klaipėdos miesto:

Aurikai Stanislovaitienei

Ernestui Tamkevičiui

Skaistei Svidraitei

Vytautui Meškauskui

Klaipėdos rajono:

Dovydui Janukaičiui

Arminui Linkauskui

Valdui Žalpiui

Palangos miesto:

Domui Nazarovui

Edvardui Vytautui Dermeikiui

Rietavo rajono:

Jolantai Janušauskienei

Pranui Liutkui

Evaldui Ruseckui

Kretingos rajono:

Gintautui Pogoželskui

Andriui Gudui



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pritariu fotografo tučkaus pastebėjimams :) - tai akivaizdu, bet juk galėjai ir be keiksmažodžių :)

fotografas tučkus

fotografas tučkus portretas
Mėras atrodo lengvai pripisęs vynelio kalėdinio. ir akytėm kiaulytės lengvai nurenginėja mentę lupdamas jos bananą.

Rasa

Rasa portretas
Pranai, o kur tokia SKG Yra įkurta būtinai apsilankytume.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių