Pereiti į pagrindinį turinį

Poliklinikai Klaipėdoje reikės daugiau pinigų

2021-09-04 15:00

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis patvirtino, kad naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektavimo darbai jau beveik baigti. Tereikia atlikti projekto ekspertizę, ir beliks laukti statybos leidimo. Tačiau jau dabar matyti, kad miesto numatytų lėšų šiam objektui gali neužtekti.

Biudžetas: jau dabar neabejojama, kad naujosios Jūrininkų poliklinikos statybai Birutės gatvėje numatytų savivaldybės lėšų gali pritrūkti.
Biudžetas: jau dabar neabejojama, kad naujosios Jūrininkų poliklinikos statybai Birutės gatvėje numatytų savivaldybės lėšų gali pritrūkti. / Projektuotojų vizualizacija

Jūrininkų sveikatos priežiūros centras dabar veikia Taikos prospekte esančiose bendrabučio patalpose, kurios visiškai nepritaikytos tokio pobūdžio įstaigai.

Ne vienerius metus kalbėta, kad jų nemodernizuojant savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros įstaigai taps sunku konkuruoti su privačiomis, – esą žmonės mieliau renkasi komfortą.

Todėl jau senokai buvo svarstoma statyti naują, visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkančią polikliniką Klaipėdoje. Tokios sveikatos priežiūros įstaigos paslaugomis galėtų naudotis per 6 tūkst. klaipėdiečių.

Naujoji poliklinika turėtų atsirasti per artimiausius ketverius metus.

Objektas brangus, bet tikrai reikalingas.

Pradžioje apskaičiuota, kad poliklinikos statyba ir dokumentų rengimas kainuos apie 2,5 mln. eurų, tačiau, parengus techninį projektą, ši suma gerokai išaugo.

Miesto biudžete tam teks rasti beveik puspenkto milijono eurų, tačiau galbūt ir šių pinigų gali nepakakti.

Andrius Dobranskis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Tada reikės ieškoti papildomo finansavimo ir tą projektą įgyvendinti, nes jis labai svarbus miestui, ypač pandemijos laikotarpiu. Tačiau iš miesto biudžeto jį įgyvendinti bus nelengva. Galbūt įtrauksime šitą objektą ir į artėjantį ES finansavimo laikotarpį 2021–2027 m. Objektas brangus, bet tikrai reikalingas. Tačiau kol nėra statybos leidimo, jokių konkursinių procedūrų negalime pradėti, ir niekas tarsi nevyksta“, – kalbėjo A.Dobranskis.

Dabar laukiama teigiamos projekto ekspertizės išvados.

„Kai tik gausime leidimą, atliksime visas konkursines procedūras ir pradėsime statyti“, – teigė A.Dobranskis.

Ne vienerius metus truko, kol uostamiesčio savivaldybė ryžosi statyti naują polikliniką.

Prieš porą metų įvyko architektūrinis konkursas, ir naują sveikatos centro pastatą nuspręsta projektuoti Birutės gatvėje, buvusios šaudyklos vietoje.

Pastatas turėtų būti baigtas iki 2025 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų