Politiko užmojis – perkelti paminklą

Viešai svarstoma, ar skvere prie „Meridiano“ esantį Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtą paminklą nevertėtų perkelti į kitą vietą. Manoma, kad dabartinė nėra tinkama, nes ji – nepakankamai iškilminga.

Viešai svarstoma, ar skvere prie „Meridiano“ esantį Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtą paminklą nevertėtų perkelti į kitą vietą. Manoma, kad dabartinė nėra tinkama, nes ji – nepakankamai iškilminga.

Apsups palapinės

Apie Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirto paminklo perkėlimą prabilo miesto tarybos narys Algirdas Grublys. Anot politiko, aikštė prie "Meridiano" iš dalies taps komercine – veiks lauko kavinė, vyks prekyba. Todėl paminklas tarp prekybininkų palapinių atrodys keistai.

„Ši vieta tikrai nėra tinkamiausia paminklui. Eini ir pirmiausia pamatai gražų „Meridianą“. Tada žiūri, kad po medžiu kažkoks pilkas paminklas. "Meridianas" jį užgožia. Šioje vietoje vyksta mugės. Jaunimas geria alų prie paminklo. Manau, kad jis turėtų stovėti iškilmingesnėje vietoje. Ypač jei gerbiame savo istoriją“, – tvirtino politikas.
A.Grublys prisiminė, kad diskusijų dėl vietos paminklui kilo ir prieš jį pastatant. Abejota, ar jį reikėtų statyti būtent "Meridiano" aikštėje.

Mato prie "Vaivos"

Politiko nuomone, paminklas Lietuvos vardo tūkstantmečiui galėtų stovėti aikštėje prie buvusio kino teatro „Vaiva“ ar atnaujintos J.Janonio gatvės skverelyje.

„Aikštėje prie buvusio kino teatro „Vaiva“ niekas daugiaaukščių nebestatys. Ten niekas neatstatys ir pirklio namo. Galima gražiai sutvarkyti šią aikštę ir į ją perkelti paminklą. Jam tinkama vieta ir J.Janonio gatvės skverelis. Šios vietos iškilmingesnės. Dabar įkišo į tokį kampelį“, – nuomonę reiškė A.Grublys.

Jis įsitikinęs, kad dėl paminklo perkėlimo rūpesčių neturėtų kilti. Politikas neatmetė galimybės oficialiai savivaldybei pasiūlyti pradėti rūpintis paminklo perkėlimu.

„Paminklas nėra toks daiktas, kurio negalima judinti. Juk ne žmogus palaidotas“, – tvirtino A.Grublys.

Kilnoti nereikia

Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijos pirmininko pavaduotoja, Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė tvirtino, kad komisijoje galimybė perkelti

Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtą paminklą į kitą vietą nebuvo svarstyta.

Ji taip pat pabrėžė, jog komisijos balsas yra tik patariamasis.

„Manau, kad paminklą šioje vietoje nuspręsta statyti, atsižvelgiant ne į vieno žmogaus nuomonę. Mano nuomone, vieta nėra netinka paminklui. Juk juo išreikšta pagarba ne konkrečiam žmogui, o istorijai. Jei keičiasi sąlygos, nemanau, kad reikėtų kilnoti paminklus iš vienos vietos į kitą“, – komentavo A.Daujotienė.

Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtas paminklas pastatytas 2009 metais. Jo aukštis – beveik 8 metrai. Kolona, rutulys ir žirgas pagaminti iš granito, raitelis nukaldintas iš akmens, ant jo yra bronzos detalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
ar tikrai paminklas gražiai žiūrėsis nušiurusios VAIVOS fone...

cip

cip portretas
Žmonės, nebūkime tokie pikti. Tai tik pasiūlymas ir manau tikrai laiku , Aš už "Vaivos" aikštė, nes nebeliks spekuliacijų stiklainių klausimais ir išsilaikys pirminio miesto dvasia, kokios nebeliko Mažvydo alėjoje pastačius Manto namus.

to Mda

to Mda portretas
rinkom žmones, o pririnkom liberastų. Tai va ...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių