Popierines sąskaitas keičia elektroninės

Elektronines sąskaitas už šildymą nuo šiol galės gauti ne tik gyventojai, bet verslininkai, biudžetinės ir viešosios įstaigos. Tokia naujovė įsigaliojo nuo vasario.

Gyventojai elektronines sąskaitas už šildymą gauna jau porą metų. Prisijungę įmonės „Klaipėdos energija“ internetiniame tinklalapyje jie gali pasižiūrėti trijų mėnesių sąskaitas, sumokėti elektroninės bankinystės būdu bei nurodyti skaitiklių rodmenis. Šia paslauga naudojasi keli šimtai klaipėdiečių.

Bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktoriaus Virginijaus Zutkio teigimu, tai ypač patogu vartotojams, kurie sąskaitas apmoka internetu.

Tačiau verslininkams, biudžetinėms ir viešosioms įstaigoms iki šiol nebuvo sudaryta galimybių gauti elektronines sąskaitas už šildymą.

„Nuo vasario verslininkai galės sąskaitas pasižiūrėti ir apmokėti neišeidami iš savo kabineto. Elektroninės sąskaitos greičiau pasiekia klientą ir nepasimeta. Nebekils problemų ir dėl apskaitos prietaisų rodmenų deklaravimo. Įstaigos, gaunančios popierines sąskaitas, skaitiklių duomenis turi pranešti telefonu ar faksu“, – aiškino V.Zutkis.

Įmonių, įstaigų vadovai, norintys gauti elektronines sąskaitas už šilumą, turi atvykti į „Klaipėdos energiją“ ir pasirašyti sutartį. Apie įdėtą sąskaitą į sistemą klientui bus pranešta elektroniniu paštu.

Per dvi dienas keturios įmonės pareiškė norą gauti elektronines sąskaitas.

V.Zutkis teigė, kad popierinių sąskaitų visiškai atsisakyta nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių