Pradėtas rekonstruoti keleivių terminalui svarbus viadukas

Šiandien Klaipėdoje pradėtas rekonstruoti geležinkelio viadukas per Varnėnų gatvę - jis taps svarbia Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalą aptarnaujančios infrastruktūros dalimi. Oficialioje darbų pradžios ceremonijoje dalyvavo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. 

Rekonstruotas geležinkelio viadukas bus 85 m ilgio, dviejų kelių. Numatoma pailginti dabartinį, 1985 metais statytą, tiltą ir šalia jo pastatyti naują. Traukinių eismas galės vykti dviem kryptimis. Atnaujinant geležinkelių infrastruktūrą, iš viso bus rekonstruota apie kilometras geležinkelio kelių. 

Sutvarkyta infrastruktūra užtikrins patogų susisiekimą su Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalu, taip pat žymiai pagerins privažiavimą prie uoste dirbančių krovinių kompanijų teritorijų. 

Bendra projekto vertė - 10,3 mln. litų. Iš jų 85 proc. finansuos Europos regioninės plėtros fondas, likusią dalį lėšų skirs valstybės biudžetas ir bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. Rekonstravimo darbus numatoma baigti 2011 metų viduryje. 

Šiais metais taip pat planuojama pradėti keleivių ir krovinių terminalo infrastruktūros statybą - liepos mėnesį bus skelbiamas konkursas šio terminalo krantinėms ir pirsui statyti. Naujasis terminalas Klaipėdos uoste bus pastatytas šalia antrosios Smiltynės perkėlos, teritorijoje tarp Minijos, Varnėnų ir Nemuno gatvių bei Baltijos prospekto tęsinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių