Pereiti į pagrindinį turinį

Pradinukams vėl siekia nuolaidų

2016-10-04 17:00

Uostamiesčio taryba dar kartą svarstys, ar Klaipėdoje besimokantys pradinukai autobusais važiuos pigiau. Siūloma, kad metinis vardinis elektroninis bilietas jiems kainuotų 13,50 euro.

Siūlymas: vėl svarstoma galimybė pradinukams suteikti didesnę nuolaidą miesto autobuso bilietui.
Siūlymas: vėl svarstoma galimybė pradinukams suteikti didesnę nuolaidą miesto autobuso bilietui. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sprendimo projektą parengė viena miesto tarybos narė.

Kartą šį klausimą jau svarstė komitetai, tačiau iš miesto tarybos posėdžio darbotvarkės jis buvo išbrauktas. Sprendimo projektą atsiėmė pati tarybos narė, nes norėjo patikslinti.

Politikė siūlo, kad 1–4 klasių mokiniams būtų suteikta 95 proc. nuolaida metiniam vardiniam terminuotajam elektroniniam bilietui. Tokiu atveju pastarasis kainuotų 13,50 euro.

Atkreiptas dėmesys, kad dabar mokiniams suteikiama 80 proc. lengvata.

Taip pat įvertinta, kiek pradinukų naudojasi miesto viešuoju transportu. Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai atliko apklausą. Pastarojoje dalyvavo visos švietimo įstaigos, kurios turi pradines klases.

Pagal apklausos duomenis, mieste yra 6 870 pradinukų, iš jų viešuoju transportu naudojasi 1 434 vaikai. Projekto rengėjos teigimu, jei būtų pritarta šiam sprendimo projektui, per metus išlaidos padidėtų 76 tūkst. eurų.

"Lengvata išauga 15 proc.", – teigė politikė.

Atkreiptas dėmesys, kad tokia tvarka antrus metus galioja Vilniuje. Ten metinis bilietas pradinukams kainuoja 10 eurų. Įvedus tokią tvarką, sostinėje pradinukų, kurie naudojasi viešuoju transportu, skaičius išaugo 50 proc.

"O šios tvarkos tikslas ir yra ugdyti įgūdžius naudotis viešuoju transportu", – teigė politikė.

Nors Klaipėdos savivaldybės specialistai projektui pastabų neturėjo, miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai sprendimo nepriėmė.

Klausimo svarstymas atidėtas kitam posėdžiui. Suabejota dėl skaičių, be to, norima gauti paaiškinimus iš viešojo transporto organizavimo ir savivaldybės specialistų.

Posėdžio metu prabilta, kad reikėtų pagalvoti ir apie kitas socialiai pažeidžiamas grupes, tarp kurių įvardyti ir pensininkai. Klausta, ar nereikėtų ir jiems suteikti važiavimo viešuoju transportu nuolaidų. Kai kuriuose miestuose jos yra taikomos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų