Prasidėjo finalinis Metų klaipėdietės balsavimas

Tryliktąjį kartą dienraščio "Klaipėda" organizuojami Metų klaipėdietės rinkimai pasiekė finalinį konkurso etapą. Nuo šiandien iki kovo 4 dienos miestiečiai kviečiami balsuoti už pasirinktą ir labiausiai Metų klaipėdietės vardo vertą moterį.

Tryliktąjį kartą dienraščio "Klaipėda" organizuojami Metų klaipėdietės rinkimai pasiekė finalinį konkurso etapą. Nuo šiandien iki kovo 4 dienos miestiečiai kviečiami balsuoti už pasirinktą ir labiausiai Metų klaipėdietės vardo vertą moterį.

Ragina nebūti abejingiems

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė priminė, kad šiame etape bus galima balsuoti įprastu būdu, lapelius kerpant iš dienraščio bei internetu. Tačiau internetinio balsavimo rezultatai bus dalijami iš dešimties, be to, tinklalapio administratoriai toliau stebės, kad balsavimas vyktų sąžiningai.

"Tiek siūlydami kandidates konkursui, tiek rinkdami finalinį septynetuką klaipėdiečiai buvo labai aktyvūs. Tikimės, kad ne mažiau balsų bus atiduota ir šiame etape. O nugalėtoja paaiškės kovo 6-ąją vyksiančio renginio metu", – kalbėjo M.Saltonė.

Anot jos, šiais metais finalinis septynetukas – kaip niekad spalvingas ir intriguojantis.

Finalininkių būrį sudaro Klaipėdos vaikų ligoninės Naujagimių patologijos skyriaus vedėja Tamara Tiroško, bendrovės "Regseda", kuri įdarbina akluosius ir silpnaregius, vadovė Kristina Zibalienė, "Aušros" teatro mokytoja, Alternatyvios meno studijos dailės bei Klaipėdos licėjaus teatro mokytoja Ilona Stančikienė, politikė Lilija Petraitienė, Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė, gyvūnų prieglaudos vadovė Galina Kučinskienė, Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė, draugijos "Zunda" įkūrėja Aldona Kerpytė.

Įpareigoja nesustoti

Metų klaipėdietės mecenato – bendrovės "Mūsų laikas" valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas įsitikinęs, kad Metų klaipėdietės rinkimai yra išties nuostabi idėja.

"Konkursas tapo gražia tradicija ir šios iniciatyvos svarbą įrodo faktas, kad Metų klaipėdietės renginį globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Vadinasi, šie rinkimai yra reikalingi ir prasmingi", – tikino R.Cibauskas.

Jo teigimu, "Klaipėdos" dienraščio idėja nepamiršti moterų, kurios nuolat savo darbais puošia ir garsina miestą, nusipelno palaikymo.

"Šie rinkimai – puiki proga pasidžiaugti gerais darbais, paskatinti moteris jų daryti dar daugiau bei užkrėsti gerumu ir kitus. Manyčiau, jog Metų klaipėdietės titulas – tai ne padėka už nuveiktus darbus, o įpareigojimas siekti vis naujesnių ir kilnesnių tikslų", – kalbėjo R.Cibauskas.

Mecenato teigimu, uostamiestyje yra daug moterų, kurios atsidavusios, kantriai, o neretai ir kukliai siekia savo tikslų, skleidžia gėrį ir dalijasi šiluma. R.Cibauskas įsitikinęs, kad išrinkti verčiausią titulo moterį yra svarbi kiekvieno klaipėdiečio pareiga.

Tampa pavyzdžiu

Konkurso generalinio rėmėjo – bendrovės "Tete-a-Tete" kazino direktorius Andrius Ališauskas akcentavo, kad kiekviena iniciatyva, renginys ar konkursas, skirtas pagerbti visuomenei nusipelniusį asmenį, visada skleidžia ir vertybinę žinią – už gera atsilyginama geru.

"Džiugu matyti, kad kasmet Klaipėdos miestas taip pagerbia savo kraštui nusipelniusias moteris. Svarbu, kad klaipėdiečiai patys išrenka ir įvertina reikšmingiausius moterų darbus, socialines iniciatyvas, verslo ir meno projektus. Šis konkursas – savotiška uostamiesčio vizitinė kortelė", – teigė A.Ališauskas.

Ragindamas aktyviai balsuoti už savo favorites, pašnekovas tikino, kad Metų klaipėdietės titulo nusipelno žmogus, sugebantis įkvėpti kitus.

"Nenuilstamas tokios moters darbštumas, kūrybiškumas, gebėjimas prisiimti atsakomybę, bendraminčių būrimas aplink savo idėją visada yra įkvepiantis. Norisi, kad šis renginys moterims padėtų atskleisti savo talentus. Geri pavyzdžiai ir darbai, į kuriuos įdėta širdies, tampa užkrečiamu pavyzdžiu kiekvienam", – kalbėjo direktorius.

Daugiametė konkurso rėmėja verslininkė Aušra Holcman pabrėžė, kad tokios iniciatyvos praskaidrina miesto kasdienybę.

"Mūsų gyvenime neretai trūksta pozityvumo. Šis konkursas atneša daug teigiamų emocijų ir grožio. Mieste jaučiamas sujudimas. Tai skatina atsigręžti į kitą žmogų, pastebėti tai, kas gera, įvertinti. Neabejoju, kad uostamiestyje yra daugybė titulo vertų moterų, kurios tyliai ir atsidavusios dirba savo darbą", – sakė A.Holcman.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
L.Petraitienės jau per daug,dienraštyje sukasi jos reklama,kur stovi kaip statula.O kas per daug ne sveika ir bjauru.

prie ko cia Lilija?????

prie ko cia Lilija????? portretas
O lilija prie ko cia????? ka ji dave Klaipedai apart to, kad likus metams iki rinkimu rase piktus straipsnius apie liberalus ( straipsniai, beje, buvo neprasti). Bet uztai, kad atskleide liberalu aferas negali buti metu klaipediete !!!

RUS.

RUS. portretas
Petraitiene L,jau Klaipedos mere?Jau reklamuojasi ,kad mere. Gal ir metu klaipedete save isrinks.Sazines boba neturi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių