Prekybos centro statybos – po trejų metų

Žvejybos uosto rajone pradėta statyti dar vieną tinklinį prekybos centrą. Nors jo projektas buvo parengtas ir visuomenei pristatytas dar prieš trejus metus, realūs statybų darbai startavo tik dabar.

Šalia įvažos į Klaipėdos centrinį terminalą 53 arų sklype, kuris ribojasi su Minijos ir Strėvos gatvėmis bei Baltijos prospektu, prasidėjo statybos darbai.

Šioje erdvėje turėtų iškilti dar vienas tinklinis prekybos centras, kurio atsiradimu džiaugiasi vietos gyventojai, esą kuo daugiau parduotuvių, tuo geriau žmonėms.

Anksčiau tai buvo vaikų lopšelio-darželio "Aušrinė" kiemas. Įstaigos pastatas nugriautas, kai prasidėjo Klaipėdos centrinio terminalo statybos.

Manyta, kad šie sklypai bus įtraukti į uosto rezervinę teritoriją, tačiau uosto direkcijos atstovai patikino, jog palei Minijos gatvę esantys žemės sklypai – Minijos g. 100 ir Minijos g. 96 – priklauso privatiems fiziniams ar juridiniams asmenims. Jie vykdo veiklą vadovaujantis galiojančiais teritorijų planavimo dokumentais.

Tad šie sklypai nepriklauso uosto rezervinei teritorijai, 2018  ir 2020 m. į uosto žemę buvo įtraukti greta esantys sklypai Strėvos g. 4, 5 ir 9, taip pat Mituvos g. 2.

Minijos g. 100 adresu turėtų atsirasti apie pusantro tūkstančio kvadratinių metrų ploto ir 11 metrų aukščio pastatas.

Prasidėjus darbams, žmonės pirmiausia pastebėjo masiškai pjaunamus medžius, vis dėlto dalį jų planuojama palikti, bus pasodinta naujų.

Sklype buvo 55 medžiai, iš jų 32 lapuočiai, kurie augo būsimo pastato ir privažiavimo kelių vietose, jie ir buvo nupjauti.

Remiantis projektu, 23 medžiai turi būti išsaugoti, o papildomai planuojama pasodinti 16 klevų ir 33 žvilgančiojo kaulenio krūmus.

Pagal projektą, numatytos 53 vietos lengviesiems automobiliams, iš jų dvi vietos žmonėms su negalia.

Asfalto ir betoninių trinkelių dangos automobilių stovėjimo aikštelę numatoma įrengti pietinėje sklypo dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Idijotu gauja ka nori ta ir daro susikiskit kur nesueina tuos prekybos centrus.Zmonem vos ne i buta stato kazkokia nusikta iki

JURGIS

JURGIS portretas
IR KAM TIEK TŲ PREKYBOS CENTRŲ KAI IR TIE PATYS JAU MERDI. PREKĖS SUVYTĘ, PASENĘ, ŽMONĖS JAU NEBEIŠPERKA,PARDUOTUVĖS PUSTUŠČIOS, O LENTYNOS PRIKIMŠTOS PILNOS PREKIŲ , JŲ NIEKAS NEIŠPERKA IR META LAUK ,O MES, PIRKĖJAI UŽ VISKĄ TURIME SUMOKĖTI , NES PONAI JUK NEMETA PASENUSIAS PREKES IŠ SAVO KIŠENĖS, UŽ VISKĄ SUMOKAME MES . IR KIEK TAI TĘSIS , KAI PUSĘ JŲ BŪTŲ GALIMA IR ŠIANDIEN UŽDARYTI, KIEK DER ILGAI ŠVAISTYSIME IR MESIME NEIŠPIRKTUS PRODUKTUS, IR KIEK DAR ILGAI MUS MULKINS ,KAD PASAULYJE BRANGSTA, BET TAI NETIESA . TIESA TAI, KAD ČIA SLYPI PONŲ GOBŠUMAS,

Aiste

Aiste portretas
Tai kur nebus tu kirminu,jeigu Klaipeda nesugeba pati pasigaminti salotu o veza jas is Vilniaus.Kai anksciau patys gaminosi ,tai ir skonis buvo zymiai geresnis.Tik man niekaip nesuprantama,kodels jie tiek kalba apie sveika maista o salotos plaukia majoneze,kartais net skonio nebesupranti. Taigi kur ziuri sveikatos ir veterinarines tarnybos,tegul paragauja ka gamina.Kam zmones nuodyti.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių