Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras pradžiugino uostamiesčio merą

2012-11-29 11:39
Premjeras pradžiugino uostamiesčio merą
Premjeras pradžiugino uostamiesčio merą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Naujasis premjeras Algirdas Butkevičius pažadėjo, jog Vyriausybė tikrai prisidės, jog Klaipėda 2015 m. taptų prestižinės regatos „Volvo Ocean Race“ finišo uostu.

Tokį pažadą tikino išgirdęs su A.Butkevičiumi susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Šiandien būtų naivu ir nekorektiška kalbėti apie konkrečius skaičius, kurie gultų į popierių, nes Vyriausybės dar nepatvirtinta, biudžeto projektas tobulinamas. Tačiau principinio pritarimo regatai tikrai sulaukėme“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

Jis teigė, jog A.Butkevičius pažadėjo, kad kai jau turės visus svertus, Vyriausybė regatos projekte dalyvaus tokia apimtimi ir finansine parama, kokios Klaipėdos savivaldybė ir tikisi.

„Džiaugiuosi, kad mes su premjeru kone unisonu kalbėjome apie tai, jog valstybė padarytų didelę klaidą, jei atsisakytų tokio projekto. Aišku, premjero žodis formaliai nėra sutartinis įsipareigojimas, bet labai noriu tikėti, kad jis virs reikalingais teisės aktais“, – vylėsi V.Grubliauskas.

„Klaipėda“ rašė, jog uostus regatai „Volvo Ocean Race“ renkanti atrankos organizacija Klaipėdai atsiuntė pasirašyti sutartį, kad ji 2015 ar 2018 m. taptų regatos uostu.

Įgyvendinti sutartyje numatytus įsipareigojimus gali prireikti apie 12 mln. litų. „Manau, jog galėtume kalbėti apie šiek tiek mažesnę sumą. Be to, nereikia pamiršti, kad pinigus reikia skirti ne per vienus, o per trejus metus. Jei šią sumą realiomis proporcijomis pasidalytume su kitais partneriais, tuomet ji jau nebeatrodo tokia įspūdingai didelė“, – nuomonę reiškė uostamiesčio meras.

Sutartį Klaipėdos savivaldybė turi pasirašyti iki gruodžio 7 d. Prieš tai jos projektui dar turi pritarti miesto taryba, tačiau šiandien vyksiančiame posėdyje toks klausimas nėra numatytas svarstyti.

„Būtų tikrai nekorektiška tokį rimtą sprendimo projektą įtraukti tarp darbotvarkės papildomų klausimų. Be to, informacija keičiasi ne dienomis, o valandomis. Todėl tikslingiausia bus, jei miesto tarybos posėdį, kuriame ir bus svarstoma, ar pasirašyti sutartį dėl regatos organizavimo, sušauksiu gruodžio 6 d.“, – aiškino V.Grubliauskas.

Jei Klaipėda pasirašys šią sutartį, ją išsiųs regatos uostų atrankos organizacijai. Ji pridės savo rekomendacijas ir sutartį persiųs „Volvo Ocean Race“ regatos organizatoriams. Šie gruodžio 13 d. galutinai nuspręs, ar į Klaipėdą užsuks ši prestižinė regata ir kuriais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų