Pereiti į pagrindinį turinį

Prie arenos bręsta permainos

2016-08-04 02:00

Buvusiame Lietuvos statistikos departamento pastate Taikos prospekte jau kurį laiką vyksta intensyvūs vidaus patalpų ardymo darbai. Šį statinį už 855 tūkst. eurų Turto bankui aukcione pavyko parduoti tik iš aštunto karto. Pasak naujų savininkų, statinyje netolimoje ateityje gali atsirasti ir naktinis klubas.

Pokyčiai: po kelerių metų merdėjimo buvusiame Statistikos departamento pastate (Taikos pr. 62) pradėti vidaus rekonstrukcijos darbai.
Pokyčiai: po kelerių metų merdėjimo buvusiame Statistikos departamento pastate (Taikos pr. 62) pradėti vidaus rekonstrukcijos darbai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tarp Klaipėdos arenos ir greta stovinčio prekybos centro esantis raudonų plytų ir pilkų betono blokų sovietmečio pabaigos monstras vėl įgavo gyvybės.

Jau kurį laiką buvusiame Lietuvos statistikos departamento pastate (Taikos pr. 62) vyksta intensyvūs vidaus patalpų ardymo darbai. Dar ne taip seniai jis stūksojo tuščias, nes statinį Turto bankas nesėkmingai mėgino parduoti visus metus.

Per tą laiką surengti aštuoni aukcionai. Ir tik sumažinus kainą nuo 1 mln. 196 tūkst. eurų iki 855 tūkst. eurų, pastatą nupirko lietuviško kapitalo bendrovė iš Plungės "Euroliux", turinti savo santechnikos salonus Plungėje, Kėdainiuose, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Palangoje, Šiauliuose, Vilkaviškyje, taip pat Klaipėdoje.

Dienraščio duomenimis, Taikos prospekte esančiame pastate bus įrengtos administracinės ir komercinės patalpos, kurios veikiausiai bus nuomojamos. Neatmetama, kad objekte gali atsirasti vietos ir naktiniam klubui ar pramogų centrui.

Pasak pastatą įsigijusių Plungės verslininkų, statinys naujai veiklai duris gali atverti jau po Naujųjų metų. 1987 m. specialiai Statistikos departamentui statytame 4,7 tūkst. kv. metrų ploto pastate klestėjimo laikais dirbo apie 300 darbuotojų. Pasakojama, kad tuo metu sovietinės skaičiavimo mašinos – dabartinių kompiuterių prototipai – užėmė daugiau nei pusę pastato.

Vis tobulėjančios technologijos vertė mažinti darbuotojų skaičių, kol jų liko apie dešimt. Tada ir nuspręsta atsisakyti senojo statinio. Likusieji darbuotojai 2014 m. pradžioje išsikėlė į gerokai mažesnes nuomojamas patalpas Naujojoje Uosto gatvėje, o buvusi jų darbovietė, regis, atgims naujam gyvenimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų