Prie dviračių tako – griuvenos

Rekreacinio pėsčiųjų ir dviračių tako, besitęsiančio per Danės upės slėnį, ruožai gąsdina šiukšlių krūvomis ir apleistais bei griūvančiais pastatais.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus gauta informacija, jog naujai tiesiamo tako, vingiuojančio nuo Biržos tilto iki Palangos kelio, aplinka yra netvarkinga, pasitvirtino.

Tikrintojai, važiavę dviračiais bei fotografavę apleistas teritorijas, nustatė, jog tiesiamoje daugiau nei 7 km ilgio trasoje gausu statinių priežiūros bei miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimų.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis patikino, kad netrukus bus surašytas patikrinimo aktas, o pažeidėjai bandomi surasti.

"Aptikome nemažai poilsiautojų – veikiausiai pačių klaipėdiečių – paliktų šiukšlių. Iš atliekų turinio galima spręsti, kad žmonės atvyksta praleisti laiką gamtoje, o įvairias atliekas pamiršta ar nenori išsivežti. Tokias vietas užfiksavome netoli Panevėžio gatvės, kur priėjimas prie upės vandens yra patogus", – teigė M.Poimanskis.

Pasak jo, kadangi netvarką palikusių asmenų šioje situacijoje surasti nebūtų įmanoma, pasirūpinti šiukšlių išvežimu bus įpareigotas Miesto tvarkymo skyrius.

"Keliuose ruožuose užfiksavome grafičiais ištepliotas pastatų sienas. Tačiau didesnė problema – apleisti ir neužsandarinti statiniai. Košmarišką situaciją pamatėme netoli Klaipėdos gatvės, kur didelėje teritorijoje griūva pastatai. Ieškosime jų savininkų ir skirsime baudas. Ateityje reikės pagalvoti, kaip statinius užsandarinti, nes dabar jų būklė tokia, jog gali pakenkti žmonių sveikatai ar net gyvybei", – sakė poskyrio vedėjas.

Kaip teigė M.Poimanskis, su šiukšlių problema rekreaciniame take susiduriama nuo tilto Liepų gatvėje važiuojant Panevėžio gatvės link, o su apleistais statiniais – keliaujant pirmąją tako dalimi nuo Biržos tilto.

"Kadangi takas dar nėra baigtas, tebevyksta statybos. Pagal projektą rangovas yra įpareigotas abiejose tako pusėse sutvarkyti po du su puse metro teritorijos, todėl situacija dar gerės. Prašysime, kad kai kuriuos darbus jie atliktų dar iki tiesimo pabaigos", – kalbėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pixelmator

pixelmator  portretas
gerai MANAU parasei :)

manau

manau portretas
Klaipėdoje jau viskas sutvarkyta, liko dvi problemos grafičiai ir .... asilai savivaldybėje, manau pradėti reikėtu nuo asilų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių