Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Rimkų pervažos – seni pykčiai

2012-09-05 05:00
Prie Rimkų       pervažos – seni pykčiai
Prie Rimkų pervažos – seni pykčiai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo šiol rytais per Rimkų geležinkelio pervažą geriau nebevažiuoti. Piko valandomis iki pat Naujųjų metų geležinkeliu kursuos traukiniai, todėl pervaža bus uždaryta maždaug pusvalandžiui. Šios tvarkos geležinkelininkai keisti neketina.

Vėl eilės Rimkuose

Antrąją mokslo metų dieną apie pusę aštuntos ryto prie uždarytos Rimkų geležinkelio pervažos per 35 minutes automobilių eilė nusidriekė iki pat į Lėbartus vedančio viaduko.

Iš Šilutės, Priekulės ir Dituvos į darbą važiuojantys ir savo vaikus į uostamiesčio mokyklas vežę žmonės strigo ilgam – visą tą laiką geležinkeliu pirmyn atgal kursavo šilumvežis.

„Kodėl taip elgiamasi būtent tuo metu, kai šiame kelyje automobilių daugiausia?“ – piktinosi Dituvoje gyvenanti Genovaitė.

Vairuotojai nesupranta, kodėl geležinkelininkai automobilių eismo negalėtų nutraukti praėjus kelioms minutėms po aštuntos valandos, kai dauguma dirbančiųjų jau yra pasiekę savo darbo vietas.

Tvarkos nekeis

„Tvarka nebus keičiama, reguliuotojo per piką nebus, traukiniai važiavo ir važiuos, rekonstrukcijos darbai vyks iki Naujųjų metų“, – kaip kirviu nukirto bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Klaipėdos geležinkelių infrastruktūros direktorius Julius Mikšys.

Geležinkelininkai aiškino, kad automobilių vairuotojai kas rytą stebi pirmyn ir atgal važinėjantį manevrinį šilumvežį.

Esą jam taip reikia važiuoti. Tikinama, kad po rekonstrukcijos tokių trikdžių mažės, nes traukiniams iš Pagėgių nebereikės įvažiuoti į Rimkus ir apgręžti šilumvežio, kad patektų į „Draugystės“ stotį. Į ją bus įrengta atskira įvaža, taigi bus mažiau traukinių Rimkuose.

Apylanka – 15 km

Kol kas visiems rytą uždaroma Rimkų geležinkelio pervaža nepatenkintiems vairuotojams pasiūlyta važiuoti aplinkui.

Geležinkelininkai teigia ir patys sulaukiantys visokių priekaištų.

„Jie suprantami, mes patys stovime eilėje, kai reikia važiuoti. Siūlyčiau Rimkus geriau aplenkti, nors tai ir toliau, bet greičiau ir nervų kainuoja mažiau“, – tikino J.Mikšys.

Gyventojai su tokiu pasiūlymu nesutinka. Esą, kas jiems sumokės išlaidas už 15 km lankstą kasdien. Nes toks skirtumas susidaro važiuojant per Jakus, kai norima pasiekti mokyklas pietinėje Klaipėdos dalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų