Prie sankryžos – spūstys: kalti nauji šviesoforai?

Klaipėdietis, uostamiesčio centrinėmis gatvėmis važinėjantis ne vienerius metus, stebėjosi – kodėl sumontavus naujus šviesoforus atsirado automobilių spūstys net ten, kur jų nebuvo?

Žmogus atkreipė dėmesį į Naujojo Sodo ir Naujosios Uosto gatvių sankryžą.

„Problema dėl atnaujinto šviesoforo. Šia sankryža važinėju jau septynerius metus ir tokių kamšačių niekada nėra buvę. Žalios spalvos šviesoforo signalas, kuris leidžia sukti dviem juostomis į kairę iš Naujojo Sodo į Naująją Uosto gatvę, dega labai trumpai, nors šiomis juostomis ir juda didžiausias automobilių srautas. Dvigubai ilgiau dega signalas važiuoti tiesiai, kur tuo metu pravažiuoja per ciklą tik du trys automobiliai“, – pastebėjo vairuotojas.

Įmonės „Klaipėdos autobusų parkas“ Apšvietimo ir eismo valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Vasiliauskas tikino, kad naujieji šviesoforai niekuo dėti dėl susidarančių spūsčių.

„Stovėjome, filmavome, ir tikrai ten viskas gerai. Kol kas nesiruošiame ten nieko keisti. Ten – pakankamai ilgas ciklas, visi gali suspėti pasukti“, – patikino M. Vasiliauskas.

Ten yra lengvas chaosėlis.

Didžiausias automobilių srautas būna antroje dienos pusėje. Daugiausia būna norinčiųjų išsukti iš Naujojo Sodo gatvės į kairę.

„Ten yra lengvas chaosėlis. Kol kas sankryža nėra asfaltuota, nėra horizontaliojo ženklinimo. Gal dėl to vairuotojai į kairę faktiškai suka tik viena juosta. Antroji juosta būna tuščia. Jei suktų abiem juostomis, viskas būtų gerai“, – tikino M. Vasiliauskas.

Vedėjas pastebėjo, kad yra ir apsisukančiųjų šioje sankryžoje, jie taip pat šiek tiek pristabdo eismą.

„Prie ciklo veikimo neprisiriščiau. Nesąmonė, jog spėja pravažiuoti du ar trys automobiliai. Aš gaunu tokių skundų, kad net nustebina. Pavyzdžiui, aiškinama, kad šviesoforo signalas dega vos šešias sekundes. Neturime mes tokių veikimo ciklų“, – sakė M. Vasiliauskas.

O štai vairuotojų keiksnota Liepų ir Trilapio gatvių sankryža nuo šiol veikia sklandžiau. Čia įdiegta papildoma sekcija sukantiesiems iš Liepų gatvės į Trilapio gatvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

logiska

logiska portretas
„Stovėjome, filmavome, ir tikrai ten viskas gerai. Kol kas nesiruošiame ten nieko keisti. , – patikino M. Vasiliauskas. o ka daugiau sakyt kai nieko nesupranti? nebuvo sviuesoforo nebuvo kamsciu, atsirado sviesoforas atsirado kamsciai, tai negi dabar sakysi kad nesupranti ka darai ir nezinai ka daugiau padaryt?

jo

jo portretas
Ko piktinatės? Jūs gautumėt tokius "otkatus" dar ne tokių nesąmonių prisigalvotumėt padaryti.....

Abc

Abc portretas
Gal dienos metu ir nera tragedijos, taciau piko metu ten situacija sudetinga. Tiesa, buvo is pradziu dar blogiau, kai buve uzsnige tekdavo kartais 3 sekcijas pralaukti. Dabar sniwgo nera ir pagal mane biski pailgino laika. Del vaziavimo tiesiai i uosto teritorija tai pritariu, kam ten taip ilgai ta sekcija dega? Dar juokingas sviesaforas ties CBK, rutu/minijos. I kaire sekcija dega 10sec, nors daugiausiai 2 masinos suka i kaire.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių