Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš batalijas - į Egiptą

2009-02-13 09:00
Prieš batalijas - į Egiptą
Prieš batalijas - į Egiptą / Nerijaus Jankausko nuotr. Ryžtas: klaipėdietė V.Juostė pareiškė kandidatuosianti į šalies vadovo postą. Tačiau iš pradžių ji nutarė pailsėti.

Netikėtas klaipėdietės pareiškimas apie pasiryžimą siekti šalies Prezidento posto nustebino, tačiau žmonių smalsumo moteris nebuvo iškart linkusi tenkinti.

„Nieko kol kas nekomentuoju. Yra tik pareiškimas Lietuvos žmonėms. Išeinu į atostogas nuo antradienio. Grįšiu, tada viskas įstatymo nustatyta tvarka. Atostogausiu savaitę“, – tokiais žodžiais viešą politinę karjerą vakar pradėjo M.Mažvydo alėjoje biurą turinti notarė Vilma Juostė.

Moteris prasitarė, kad ketina kandidatuoti ne kaip kurios nors partijos narė, o kaip nepriklausoma kandidatė.

Keturiasdešimtmetė V.Juostė mano esanti pirmoji kandidatė į Prezidento postą.

„Visada stengiuosi būti pirma. Taip elgdavausi ir būdama studentė. Dažniausiai man tai padėdavo, bet kartais bendramoksliai pykdavo, nes pirmasis visada duoda toną ir užkelia kartelę“, – prasitarė notarė.

V.Juostė 1986 metais baigė Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnaziją, o 1992-aisiais Vilniaus universiteto Teisės fakultete įgijo teisininkės specialybę. Kandidatė dirba Klaipėdos 13-ajame notarų biure.

Keturiasdešimtmetė yra išsituokusi, turi du pilnamečius vaikus. Ankstesnę pavardę po ištuokos su dabar advokatu dirbančiu Romu Kersnausku moteris pakeitė į neįprastai skambančią pavardę Juostė.

Neseniai moteris spaudai atviravo, kad stengiasi kuo mažiau valgyti, o energijos gaunanti iš saulės, todėl be maisto galinti gyventi daugiau nei 20 dienų.

Daugelis notarę pažįstančių žmonių tikino, kad V.Juostė labai maloniai bendraujanti moteris, teigiamų gyvenimo nuostatų turintis žmogus.

2006 metais per pusmetį dukart kažkas padegė V.Juostei priklausiusius automobilius. Tąkart sudeginti naujutėlis „Mitsubishi Pajero“ ir apynaujis „Mitsubishi Carisma“. Tada tirtos kelios nusikaltimų versijos.

Prieš porą metų Klaipėdos miesto apylinkės teismas vieną V.Juostės patvirtintą testamentą pripažino negaliojančiu. Nustatyta, kad testamento sudarymo metu 2005-aisiais testatorė negalėjo suprasti savo veiksmų, be to, testamente nebuvo išreikšta tikroji moters valia.

Nors V.Juostė aiškino, esą jai abejonių dėl testatorės sąmoningumo nekilo, teismas pripažino, kad teisininkė neįvertino moterį gydžiusių medikų išvadų.

Iki šiol oficialiai patvirtintas kandidatu į Prezidentus buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Valentinas Mazuronis. Apie galimybę dalyvauti rinkimuose užsiminė ir europarlamentarė Laima Andrikienė bei atsargos generolas Česlovas Jezerskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų